characters characters

„Peter Pan” si „Alice in Tara minunilor”, cele mai bune carti pentru copii

07 mai 2010    |   555 vizualizări

O lista cu 70 de carti pentru copii considerate de referinta, a fost intocmita de publisherul Puffin, anunta BBC.
Clasicele “Peter Pan”, de J. M. Barrie si “Alice in Tara Minunilor”, de Lewis Carroll, au fost desemnate cele mai potrivite romane pentru copii, de la prescolari pana la adolescenti.


Aventura piratilor din “Treasure Island” de Robert Louis Stevenson si “Familia Iepurila” a lui Richard Adams au fost plasate, de asemenea, in fruntea celor mai bune carti ale copilariei.


Clasica “Omida foarte flamanda”, de Eric Carle, este considerata cea mai buna carte de povesti citite la culcare, iar potrivit editurii care a realizat topul, in lume este vandut un exemplar din aceasta carte o data la 30 de secunde.

Lista a fost impartita pe categorii, inclusive “pozne” si “de groaza”, “ciuadate” si “deosebit de frumoase” si “cele mai sangeroase” si de “vitejie”.

Drept cartile favorite ale celor mici au fost alese „Copilul din mlastina” de Jeanne Willis si Gwen Millward, Peepo! de Janet si Allan Ahlberg si "Hairy Mclary from Donaldson's Dairy", de Lynley Dodd.


La categoria Roald Dahl, care poarta numele celebrului autor, au fost incluse operele sale „The BFG”, „Matilda”, „Charlie si fabrica de ciocolata” si „Fantasticul Mr. Fox”.


Din top nu au lipsit nici scrieri mai moderne, precum “Jurnalul unui copil lenes”, de Jeff Kenney si thriller-ul lui Charlie Higson, “Dusmanul”.
Toate cele 70 de titluri vor face parte din ghidul cartilor pentru copii.


Sursa: www.evz.ro
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu