characters characters

Peste 85% dintre elevii care au sustinut proba orala la Bac au primit calificativele "experimentat" si "avansat"

18 februarie 2010    |   587 vizualizări
 


Miercuri s-a incheiat evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana din cadrul examenului de Bacalaureat.

 

Conform raportului preliminar intocmit de Centrul National de Evaluare si Examinare pe baza datelor furnizate, pana la ora 16.00, de catre inspectoratele scolare judetene, la aceasta proba au participat peste 64.000 de elevi. Nu s-a inregistrat nicio eliminare din examen.

 

In ceea ce priveste calificativele acordate elevilor evaluati, au fost consemnate urmatoarele rezultate: 8.234 (12,74%) elevi au primit certificat de utilizator de nivel mediu, 20.965 (32,44%) elevi au obtinut certificatul de utilizator avansat, iar 35.437 (54,83%) cel de utilizator experimentat.

 

Rezultatele finale ale evaluarii competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana vor fi disponibile in perioada imediat urmatoare.

 

Tot miercuri, a inceput evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, proba care va continua, joi, urmand a se incheia vineri. Certificate de utilizatori de nivel mediu au primit 133 de elevi (3,84%), certificate de utilizatori avansati - 800 de elevi (23,11%), iar certificate de utilizatori experimentati - 2.529 elevi (73,84%).


Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna, nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national.


Sursa: www.realitatea.net


 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu