characters characters

Peste 6.000 de spectatori la editia a XV-a a Festivalului International de film pentru publicul tanar KINOdiseea

18 octombrie 2023    |   248 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

Kinodiseea 2023
Cea de-a XV-a editie a Festivalului international de film pentru publicul tanar KINOdiseea a avut loc la Bucuresti intre 11 si 15 octombrie, in patru spatii din Bucuresti: Sala Gloria (str. Bucovina nr. 6), Sala Luceafarul (Str. Ion Ghica nr. 3), Prajitoria Buimac (str. Icoanei nr. 23) si nJOY Club & Garden (Sos. Mihai Bravu nr. 223). Pe langa competitiile de scurtmetraj si de lungmetraj si proiectiile speciale de filme pentru toata familia, KINOdiseea a adus publicului spectacole pe picioroange, de pantomima, de jonglerii si de magie cu Wizd’Arts, dar si de dans cu AnaDance, la ateliere de terapie prin arta cu scopul de a creste spontaneitatea si creativitatea micutilor cinefili, coordonate de Alina Tofan si la momente cu animatori, baloane modelabile si pictura pe fata. KINOdiseea va poposi mai departe la Tulcea, intre 6 – 12 noiembrie.

KINOdiseea XV este un proiect co-finantat de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB in cadrul Programului Bucuresti acasa 2023. Pentru informatii detaliate despre programul de finantare al Primariei Municipiului Bucuresti prin ARCUB, puteti accesa www.arcub.ro.

Competitia Kinodiseea Junior a inclus cinci filme: Zana florilor si trolul de piatra (regia: Karla Nor Holmbäck, detalii: 2023, animatie, Danemarca, 75m, premii: nominalizat la Annecy International Animated Film Festival pentru Cel Mai Bun Film), Katak – Beluga curajoasa (regia Christine Dallaire-Dupont, Nicola Lemay, detalii: 2023, animatie, aventura, Canada, 1h 22m, premii: Premiul pentru Cea Mai Buna Animatie la Canada China International Film Festival), Aventurile lui Jules in lumea lui Asha (regia: Sophie Farkas Bolla, detalii: 2023, aventura, Canada, 1h 29m, premii: Premiul pentru Cel Mai Bun Film la Montreal International Children’s Film Festival si Premiul CONAI pentru Cel Mai Bun Film de Mediu la Giffoni Film Festival), Abbababb (regia: Nanna Kristín Magnúsdóttir, detalii: 2023, muzical, Islanda, 1h 26m) si Vremea secretelor (regia: Christophe Barratier, detalii: 2022, biographic, comedie, Franta, 1h 44m, premii: o nominalizare la International Film Music Critics Award).

De asemenea, publicul a putut viziona si doua productii in sectiunea Panorama: Mavka. Zana Padurii (regia: Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban, detalii: 2022, animatie, Ucraina, Statele Unite, 1h 30m) si Fantoma din Canterville (regia: Robert Chandler, Kim Burdon, detalii: 2023, animatie, comedie, Regatul Unit, 1h 29m) si calupuri de scurtmetraje grupate pentru varstele privitorilor (3 – 6 ani, 6 – 9 ani, 9 – 12 ani, 12 – 15 ani, 15 – 18 ani).

In total, peste 6.000 de spectactori s-au bucurat de experienta cinematografica propusa de editia aniversara a Festivalului international de film pentru publicul tanar KINOdiseea.

Intre 6 – 12 noiembrie, KINOdiseea continua cu proiectii de filme, spectacole de pantomima si de magie dar si ateliere de magie la Tulcea, la Teatrul Jean Bart si la Casa Avramide iar programul va fi disponibil in curand pe https://kinodiseea.ro/.

KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, proiect finantat de Primaria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local, cofinantat de Centrul National al Cinematografiei si membru in reteaua Europa Cinemas.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Itsy Bitsy, Zile si Nopti, IQads, Spotmedia, Presshub, Observator Cultural, Liternet, Ziarul Metropolis, Bookhub, Metropotam, Happ.ro, PRwave, Kudika, Garbo, Catchy, AARC, Cinefan, MovieNews, filme-carti.ro, Qbebe, suntparinte.ro.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. In cele 14 editii precedente, festivalul a inregistrat peste 150.000 de participanti, la Bucuresti si in alte orase din tara.

Inca de la prima editie din 2009, KINOdiseea - Festivalul international de film pentru publicul tanar si-a propus sa aduca in atentia publicului bucurestean cele mai noi filme pentru copii, in premiera in Romania sau chiar Europa de Sud-Est, productii apreciate de publicul international si de criticii de film din intreaga lume, premiate la festivaluri de profil, dar nu numai, cu traditie, filme cu tematici educative si sociale, care nu intra in reteaua clasica de distributie.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu