characters characters

Olimpicii romani si profesorii lor sunt premiati de Ministerul Educatiei

20 decembrie 2018    |   1673 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

elevi olimpici premiati
Ministerul Educatiei Nationale organizeaza joi, 20 decembrie 2018, de la ora 11:00, in noua Aula a Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, festivitatea de premiere a olimpicilor romani care s-au remarcat in anul scolar 2017-2018 la concursurile internationale pe discipline scolare.

Vor fi recompensati castigatorii a 255 de distinctii (61 de medalii de aur si premii I, dintre care 3 cu punctaje maxime, 90 de medalii de argint si premii II, 65 de medalii de bronz si premii III si 39 de mentiuni) la olimpiadele internationale sau regionale pe discipline (juniori si seniori). De asemenea, vor fi premiate cadrele didactice care i-au pregatit, precum si scolile din care provin laureatii.

Premiile pentru rezultatele inregistrate la olimpiadele/concursurile internationale au urmatoarele cuantumuri: 12.545 lei - premiul I absolut (obtinut cu punctaj maxim), 9.720 lei - premiul I/medalie de aur, 8.330 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz si 4.065 lei - mentiune (sau diplome echivalente). Sumele in bani acordate elevilor care s-au impus in competitiile regionale (olimpiade balcanice de seniori si juniori, Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, Olimpiada de Informatica a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev" etc.) sunt: 4.440 lei - premiul I/medalie de aur, 3.785 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz si 2.550 lei - mentiune (sau diplome echivalente).

Profesorul/profesorii care au pregatit elevii primesc un singur premiu, in cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul din elevii sai. Pentru scoala pe care elevii o frecventeaza sau au frecventat-o se acorda cate un premiu, in cuantumul prevazut pentru fiecare elev premiat, iar sumele primite vor fi utilizate pentru dotari destinate sprijinirii eficientei procesului de invatamant. In cadrul evenimentului, vor fi acordate si premii pentru cele mai de succes activitati din programul „Scoala Altfel 2018”.

Sursa: Edu.ro

*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu