characters characters

Rezultatele elevilor romani la Olimpiada Internationala de Informatica 2019

22 august 2019    |   2027 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Olimpiada Internationala de Informatica 2019
Duminica, 11 august, a revenit in tara lotul national de informatica - Theodor Pierre Moroianu, Bogdan Sitaru, Laura Ioana Georgescu, Alexandru Petrescu - care a participat in Baku, Azerbaijan la editia cu numarul 31 a Olimpiadei Internationale de Informatica (IOI).

Au fost castigate 4 medalii, doua de argint si doua de bronz. Pentru prima data in istoria de 30 de ani a Olimpiadei de Informatica o eleva se califica in lotul romanesc pentru aceasta competitie. Ea a castiat o medalie de bronz, la o distanta de 8 locuri si 7 puncte de medalia de argint, fiind una dintre cele doua eleve medaliate, dintre cele 14 eleve participate, in acest an la IOI .

La competitie au participat 327 de elevi din 87 de tari.

Medaliile de argint au fost castigate de Theodor Pierre Moroianu (Liceul International de Informatica Bucuresti) si Bogdan Sitaru (Colegiul National „Dinicu Golescu" Campulung Muscel, jud. Arges), iar medaliile de bronz de Laura Ioana Georgescu (Liceul International de Informatica Bucuresti) si Alexandru Petrescu (Colegiul National de Informatică „Tudor Vianu” Bucuresti). Toti elevii au absolvit liceul in acest an.

Lotul national fost insotit și coordonat de Szabo Zoltan - profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin, judetul Mures si de Eugenie Daniel Posdarascu - student la Universitatea din Bucuresti.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu