characters characters

Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO) 2019

13 mai 2019    |   924 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

EUSO 2019
Elevii din echipele Romaniei au obtinut 6 medalii de argint la a XVII-a editie a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO), desfasurata in perioada 4 - 11 mai, in localitatea portugheza Almada.

Cei sase olimpici premiati sunt Mihnea Nastai (Colegiul National „Mihai Eminescu” din Satu Mare), Tudor Gabriel Mocioi (Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti) si Mircea Raul Bodrogean (Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti) - echipa A, respectiv Malina Elena Constantinescu (Colegiul National din Iasi), Gheorghe Gaitan (Colegiul National ,,Petru Rares” din Suceava) si Neculau Octavian (Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti) - echipa B.

Echipele au fost coordonate de conf. dr. ing. la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Stefan Theodor Tomas (conducatorul delegatiei si mentor pentru chimie), lector dr. la Facultatea de Biologie a Universitatii din Bucuresti, Georgiana Duta-Cornescu (mentor pentru biologie) si Ion Toma (mentor pentru fizica), profesor la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Capitala.

Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO) este o competitie cu caracter interdisciplinar pe echipe. Fiecare stat poate inscrie doua formatii alcatuite din cate trei elevi. Participantii sustin doua probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline (biologie, chimie si fizica), punctele de la fiecare experiment cumulandu-se in contul echipelor. Editia din acest an a reunit 50 de echipe din 24 de tari.

Sursa: Edu.ro 

*Sursa foto: Euso2019.pt

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu