characters characters

Muzeul Municipiului Bucuresti, un muzeu animat

03 aprilie 2020    |   874 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

muzeul municipiului bucuresti activitati onlineMuzeul Municipiului Bucuresti a gasit solutia pentru a ramane aproape de publicul sau cel mai tanar in aceasta perioada in care toate muzeele si casele memoriale sunt inchise si #stamacasa.

Începand cu 8 aprilie, MMB ii invita pe cei mici sa participe, alaturi de parinti, la evenimente online postate pe paginile de Facebook ale muzeului, unde vor avea loc 4 programe cu activitati educative si hazlii: in fiecare miercuri va propunem Muzeul animat, activitati „Comics Didactic” sustinut de Mihai Grajdeanu; urmeaza Joia copiilor cu Asociatia Artelier D; vineri avem Povesti si experimente la Muzeul Municipiului Bucuresti cu Asociatia Learning by Teaching, iar fiecare sambata o vom dedica activitatilor Coloreaza cu arta!

Muzeul animat va avea loc in fiecare miercuri, iar primele activitati din program vor putea fi descoperite in evenimentul online dedicat, postat pe pagina de Facebook a Muzeului Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu, pe 8 aprilie 2020, incepand cu ora 13.00. Pe parcursul acestor activitati saptamanale, indragitul autor Mihai Grajdeanu ii invita pe copii in lumea benzilor desenate intr-un mod cu totul inedit. Rand pe rand va da viata cate unui obiect ales din patrimoniul Muzeului Municipiului Bucuresti, care isi va spune povestea pe masura ce va prinde contur pe foaia de hartie. Astfel, cei mici vor putea deprinde tehnicile clasice de creare a personajelor si diferitelor tipuri de cadre, precum si notiuni de baza pentru crearea unei benzi desenate.

Seria de obiecte din patrimoniul muzeului ce vor fi personificate prin banda desenata va incepe cu cateva dintre vedetele gazduite de Palatul Sutu: ceasul Collin cu mecanism invers, oglinda din sticla de Murano, velocipedul si aparatul foto cu burduf.

Dupa ce vor afla povestea obiectului din colectia MMB si vor invata cum sa il transpuna in banda desenata, copiii sunt invitati la randul lor sa posteze pe pagina de Facebook a evenimentului propriile creatii si povesti.

Joia copiilor este un program special de stiinta si creativitate realizat de Asociatia Artelier D, ce va avea loc in fiecare zi de joi, incepand cu 9 aprilie 2020, de la ora 13.00, pe pagina de Facebook a Muzeului Municipiului Bucuresti - Muzeul Victor Babes.

Programele vor cuprinde scurte prezentari video despre descoperirile celebrilor microbiologi Victor Babes, Robert Koch, Louis Pasteur; povesti in imagini despre imunitate si igiena; activitati creative inspirate de lumea invizibila si corpul nostru.

  • Prima tema propusa este O mana o spala pe alta. Copiii vor afla cum ne spalam corect pe maini, de ce folosim sapunul si vor fi indemnati sa faca activitati creative cu tema „Mainile”. Vor primi, de asemenea, sfaturi pentru pastrarea echilibrului emotional in timpul pandemiei de coronavirus.
  • Tema Lupta organismului cu microbii explica celor mici care sunt armele corpului, propunand de asemenea ca lectura cartea „Autobuzul magic. În interiorul corpului uman”, de Joanna Cole. Copiii vor afla cum ajutam corpul sa lupte in caz de boala urmarind un scurt video cu Profesorul Hallux, iar activitatea practica va consta in realizarea unei benzi desenate „Autobuzul magic in corpul meu”.
  • Urmatoarea tema, Mancarea din bucatarie va prezenta: mancarea si regulile de igiena. Cei mici vor afla printr-un experiment unde sunt cei mai multi microbi in bucatarie, precum si ce mancam sanatos ca sa fim sanatosi. Activitate practica propusa este: Desenam „Mancarea din frigider”.
  • O alta tema Micro, Microbi, microbiologi ii va familiariza pe copii cu: lumea bacteriilor si virusurilor, precum si cu primii microbiologi si descoperirile lor. Ca experiment vor realiza „Gradina de microbi”, iar activitatea practica se va intitula: Modelam cu plastilina „Microbii mei”.

Povesti si experimente la Muzeele Municipilui Bucuresti este un program online realizat de Asociatia Learning by Teaching care va avea loc in zilele de vineri, incepand cu data de 10 aprilie 2020, de la ora 13.00. Primul eveniment online din serie va fi disponibil pe pagina de Facebook a Muzeului Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu.

Fiecare activitate saptamanala va porni de la un obiect din patrimoniul Muzeului Municipiului Bucuresti asociat unei carti din literatura pentru copii. Cei mici vor fi invitati sa citeasca alaturi de parinti cartile propuse si sa realizeze impreuna diverse experimente. Atelierul va fi un scurt video ce va include imagini din carti si din muzeu, precum si fiecare pas necesar realizarii experimentelor.

Temele propuse sunt:

  • Art si Max la Palatul Sutu. Avand ca punct de plecare opere de arta din Colectia Pinacotecii Muzeului Municipiului Bucuresti si cartea „Art si Max” de David Wiesner, vom dezvalui copiilor pe intelesul lor ce este difuzia, iar la finalul atelierului cei mici vor realiza o pictura pe sare.
  • Cartile micului geniu – Grecia antica la Muzeul George Severeanu. Pornind de la colierul cu geme si camee ce a apartinut Mariei Severeanu, sotia colectionarului George Severeanu si de la „Cartile micului geniu: Mitologia greaca” de Ken Jennings, copiii vor invata despre iluziile optice si vor fi invitati sa realizeze cate un taumatrop cu zeul preferat si simbolul care il caracterizeaza.
  • Cu totii au vazut o pisica in Colectiile de Arta "Ligia si Pompiliu Macovei" si Discul lui Newton. Privind lucrarea „Pisica si cratita” de Ligia Macovei aflata in casa memoriala si citind cartea „Cu totii au vazut o pisica” de Brendan Wenzel‎, vom prezenta modul in care vad diverse animale lumea inconjuratoare si ii vom invita pe copii sa observe cum se combina culorile curcubeului.
  • Ceva ce nu s-a mai vazut la Casa Filipescu Cesianu. Cateva obiecte din colectia Muzeului Varstelor si cartea „Ceva ce nu s-a mai vazut” de Ashley Spires vor da startul unei scurte povestiri despre cum au aparut termometrele in istorie. Vom invita copiii sa vada diferite termometre si sa realizeze ei insisi un termometru din materiale reciclabile.

Coloreaza cu arta! reprezinta o serie de activitati pentru copii propusa de Sectia Arta a Muzeului Municipiului Bucuresti, iar evenimentele online vor fi postate incepand de sambata 11 aprilie 2020, de la ora 10.00, pe urmatoarele pagini de Facebook – Muzeul Theodor Aman, Colectia Muzeului Memorial Gheorghe Tattarescu, Pinacoteca Municipiului Bucuresti, Colectia Cornel Medrea - Muzeul Municipiului Bucuresti, Colectia de arta Ligia si Pompiliu Macovei, Muzeul Frederic Storck si Cecilia Cutescu Storck. Copiii vor descoperi cateva dintre cele mai nastrusnice opere de arta din colectiile Muzeului Municipiului Bucuresti si vor fi provocati sa experimenteze coloratul in format electronic, putand folosi orice program de prelucrare a imaginilor pe calculator, tableta sau telefon. Evenimentele vor fi valabile pana in ziua de vineri din saptamana urmatoare, iar copii vor putea posta creatiile lor pe pagina evenimentului.

Cu aceasta bogata paleta de activitati Muzeul Municipiului Bucuresti intentioneaza sa tina active imaginatia si energia creativa a copiilor, animand patrimoniul muzeal prin joaca si desen, prin lectura si experimente.

La finalul fiecarei activitati in parte, copiii vor fi rugati sa isi posteze propriile creatii pe paginile de Facebook ale evenimentelor online, adaugand imaginea in comentarii la postarea ce li se adreseaza. Cele mai reusite creatii vor putea face parte dintr-o expozitie dedicata micilor artisti ce va avea loc odata cu redeschiderea muzeelor si caselor memoriale MMB, iar activitatile de mai sus vor continua pana la suspendarea starii de urgenta.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu