characters characters

Ministerul Educatiei vrea sa dezvolte abilitati de viata pentru elevi

22 decembrie 2009    |   979 vizualizări
In perioada 2009-2011, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii va implementa proiectul strategic “Metode inovative in formarea personalului didactic pentru dezvoltarea abilitatilor de viata ale elevilor”. Acesta prevede selectia a 105 cadre didactice care vor fi instruite pentru pilotarea la clasa a metodologiei de dezvoltare a abilitatilor de viata ale elevilor.

Rezultatele asteptate ale proiectului sunt atat dezvoltarea de competente-cheie si a unor abilitati practice ale cadrelor didactice in domeniul abilitatilor de viata ale elevilor, cat si elaborarea de metodologii si ghiduri metodice ce vor contine metode interactive de predare - invatare si de realizare de strategii didactice adecvate, structurate pe cicluri de invatamant si pe diverse tipuri de abilitati de viata, atat in mediul educational formal, cat si in cel nonformal. Beneficiarii directi ai proiectului vor fi peste 920 de cadre didactice, atat din ciclul primar, cat si din ciclurile gimnazial si liceal, cu diverse specializari, formate pentru a promova metode si tehnici inovative de dezvoltare a abilitatilor de viata ale elevilor.

Beneficiarii indirecti vor fi aproximativ 3.000 de elevi din invatamantul preuniversitar, care vor fi inclusi in programele-pilot ce vizeaza dezvoltarea abilitatilor de viata.
 
Pe baza diagnozei realizate in proiect se va elabora un curriculum de formare pentru cadrele didactice, ce va avea ca finalitate dezvoltarea unui ansamblu de abilitati de viata ale elevilor, atat la nivelul insertiei sociale, cat si la nivelul succesului social.
 
Cei care vor fi selectati trebuie sa aiba varsta maxima de 53 de ani, sa detina abilitati de comunicare, o buna cunoastere a conceptului de abilitati de viata, formarea anterioara in concordanta cu actualul program de formare, experienta anterioara relevanta ca formator la nivel national/regional/local, implicarea in activitati si proiecte educative.

Sursa: www.cotidianul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu