characters characters

Ministerul Educatiei Nationale deschide procedurile aferente licitatiei pentru manualele de clasa I si clasa a II-a

14 martie 2014    |   399 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Ministerul Educatiei Nationale doreste continuarea si definitivarea procesului de modernizare a manualelor scolare prin diversificarea formelor si revizuirea continutului acestora. In acest sens, a fost initiata procedura de evaluare si licitatie pentru manualele de clasa I si a II-a, in baza Metodologiei privind evaluarea/reevaluarea, aprobarea, achizitionarea si gestiunea manualelor.

Noile manuale vor fi adaptate nevoilor elevilor si ale societatii secolului al XXI-lea, pe baza unui proces demarat in premiera in Romania, si vor asigura cresterea calitatii procesului educational, prin respectarea standardelor europene si racordarea la exigentele societatii contemporane.

Pentru clasa Isi a II-a vor fi asigurate manuale noi la materiile Comunicare in limba romana, Comunicare in limba materna, Matematica si explorarea mediului, Limba moderna si Religie.

Manualele scolare vor avea atat o varianta tiparita, cat si o varianta digitala, iar elevii vor primi ambele formate. Acestea vor fi realizate in doua volume, structurate astfel incat sa acopere intreaga programa scolara, fiecare insotit de un CD/DVD cu formatul digital.

Varianta digitala a manualelor va fi accesibila si pe platforma www.manuale.edu.ro. Platforma va contine o aplicatie software dedicata, care va cuprinde, intr-o biblioteca virtuala, variantele online ale manualelor scolare pentru toate disciplinele si modulele de pregatire.

Manualele vor fi valabile timp de 4 ani, incepand cu primul an de dupa incheierea sesiunii de evaluare, cu posibilitatea de extindere pentru inca doi ani scolari, cu conditia reevaluarii lor. Acestea vor fi supuse unui proces periodic de analiza pe perioada viabilitatii acestora.

La licitatia pentru selectarea proiectelor de manuale pot participa ca ofertanti autori individuali, grupuri de autori si unitati economice care au capacitate de realizare si distribuție a manualelor scolare.

Transparenta procesului de modernizare a manualelor este asigurata de procedurile si metodologia pe care MEN le-a discutat public cu toti actorii interesati.

Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), aflat in coordonarea MEN, este institutia responsabila de procedurile de organizare, desfasurare, selectare si achizitionare a manualelor scolare.

Sursa: Edu.ro http://edu.ro/index.php/pressrel/21108

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu