characters characters

MAE si UNICEF in Romania lanseaza proiectul “Ambasador Junior la Uniunea Europeana”

21 decembrie 2018    |   6357 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.


Ambasador Junior la Uniunea EuropeanaMinisterul Afacerilor Externe (MAE), prin ministrul delegat pentru afaceri europene, si UNICEF in Romania lanseaza proiectul „Ambasador Junior la Uniunea Europeana”, dedicat copiilor si adolescentilor. Programul, organizat in marja Presedintiei Romaniei la Consiliul UE, in primul semestru din 2019, reprezinta o premiera la nivelul Uniunii Europene. Proiectul „Ambasador Junior la Uniunea Europeana” este o oportunitate de promovare a participarii copiilor la nivel european, prin proiecte si mesaje, si de acomodare cu institutiile europene, cu rolul acestora si cu procesul decizional.

Apelul la candidatura este deschis tuturor copiilor si adolescentilor cu varste cuprinse intre 10 si 17 ani, pasionati de drepturile copilului si de promovarea unei Europe mai incluzive, de vorbitul in public si de scris, cu foarte bune abilitati de comunicare in limba engleza sau franceza.

In cadrul proiectului, vor fi selectati doua fete si doi baieti care vor avea oportunitatea, in premiera, sa participe la intalniri la nivel inalt, atat in Romania, cat si la Bruxelles, alaturi de lideri si tineri europeni.

Candidaturile pentru mandatul de „Ambasador Junior la Uniunea Europeana” pot fi depuse online pana in data de 28 decembrie 2018, criteriile de eligibilitate si componenta dosarului fiind disponibile pe site-ul www.unicef.ro. Juriul va fi format din reprezentanti ai Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, prin intermediul Autoritatii Nationale pentru protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), Institutului European din Romania si ai UNICEF.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu