characters characters

Limba engleza fara Shakespeare

11 mai 2010    |   545 vizualizări
Dintre toate manualele, cartile de limbi straine pentru liceu sunt cele mai bune, dar nu-i introduc pe elevi in cultura tarii respective. Pentru limbile straine,elevii folosesc manuale moderne, dar peste nivelul lor de cunoastere a limbii.

Dupa ce in cadrul campaniei despre cartile scolare au aratat ca manualele contin greseli si date incorecte, reporterii „Adevarul" au aflat de la elevi ca cele mai bune dintre manualele de liceu sunt cele de engleza.

Dar cu toate acestea, pentru multi dintre ei, nivelul din manualele de engleza este peste puterea lor de intelegere a limbii.

„Pentru ultimul an de liceu, manualul este de invatare aprofundata a limbii. Ne pregateste pentru examene, dar pentru colegii mei sunt ceva mai grele, peste nivelul lor. Eu am invatat dupa manuale si am dat examenul Cambridge", spune Irina Postelnicu, eleva in clasa a XII-a C, fosta olimpica.

Ruptura de la gimnaziu
O explicatie pentru faptul ca manualele de la edituri din strainatate li se par elevilor mai grele, este ca in primele clase de liceu se folosesc carti vechi. O alta eleva, Simona Angheluta, arata ca la limba franceza nu au manuale. „Ne aduce doamna profesoara niste texte si ne preda la clasa".

Profesorii spun ca literatura apare foarte putin in manualele pentru limbile straine. „Dar noi o suplinim. Eu chiar le cer sa se uite la filme, sa memoreze poezii, cu toate ca noi folosim metode frantuzesti de predare", a spus Adina Constantin, profesoara de engleza la Scoala Centrala.

Profesorii de limba engleza sustin ca, cu toate ca manualele sunt foarte bune, ei nu reusesc sa le termine intr un an scolar. „Nu il poti termina intr-un an. Arata asa de bine pentru ca ei au o echipa de control foarte buna", a spus Iulian Nedelcu, profesor de engleza.

Articol complet: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu