characters characters

Lectiile interactive pentru navigarea in siguranta pe net sunt luate cu asalt

09 martie 2010    |   467 vizualizări

Lipsa de comunicare din viata reala, intre parinti, copii si profesori, favorizeaza riscurile si fraudele pe Internet.

 

Plecand de la aceasta concluzie, Microsoft Romania a tradus si adaptat in limba romana un ghid de navigare in siguranta pe Internet, ce le arata acestor categorii de utilizatori care sunt riscurile inerente acestei activitati si cele mai simple modalitati pentru a le evita.
Lectiile interactive se gasesc pe pagina de Internet a Centrului Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual - FOCUS, la adresa
www.copiidisparuti.ro/lectii, si au fost accesate de peste 4.500 de vizitatori unici (inregistrandu-se chiar si 800 de accesari simultane). "Este un semn ca aceasta resursa a avut un ecou foarte puternic atat in randul parintilor, profesorilor, dar si al copiilor", a declarat Sanda Foamete, SNR Manager de programe educationale Microsoft Romania.

 

Copiii nu constientizeaza riscurile
In prezent, majoritatea copiilor romani care utilizeaza Internetul au acces neingradit la el, iar atunci cand sunt intrebati ce stiu despre amenintarile online, acestia se gandesc doar la virusi si spam si foarte putini constientizeaza riscurile care privesc securitatea lor personala, a aratat George Roman, director de programe Salvati Copiii, unul dintre partenerii Microsoft in acest proiect, denumit «Tineri in siguranta pe Internet». De aceea, este nevoie de indrumarea noastra".

 

Dascalii, in linia intai
"Din pacate, in prezent, prea putini parinti realizeaza pericolele la care ne expune Internetul, a declarat la randul sau Lucia Damian, inspector pentru managementul scolar la nivelul Sectorului 1. Deci sarcina de a educa copiii cu privire la modul in care pot utiliza in siguranta aceasta resursa ne revine noua, profesorilor, derularea acestui proiect in scoli fiind o necesitate".

 

Intalnirile online, acceptate in lumea reala
Unul dintre cele mai populare spatii online printre copii si tineri il reprezinta retelele sociale de tipul Hi5 (80 de milioane de membri), Facebook (124 milioane, Myspace (246 milioane).
Aici se poate inscrie oricine, iar agresorii pot trece drept prieteni, confesori sau le pot induce copiilor suficienta incredere incat sa-i atraga sa accepte intalniri in lumea reala.
Fara a fi constienti de riscuri, multi copii isi fac publice datele personale, adresa de domiciliu si se expun postand fotografii cu ei si prietenii lor.

 

Sursa: www.romanialibera.ro

 

Copilul tau ce stie despre siguranta pe internet?


 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu