characters characters

KINOdiseea, festival de film pentru copii la Bucuresti

22 septembrie 2009    |   573 vizualizări
 

KINOdiseea, primul festival international de film pentru copii din Romania, se desfasoara la Muzeul Taranului Roman si Cinema Gloria, intre 22 – 27 septembrie. Bucurestiul se alatura, astfel, marilor metropole ale lumii (New York, Chicago, Londra etc.) care gazduiesc festivaluri similare. KINOdiseea este dedicat celor mai tineri spectatori (6 -12 ani), carora le propune o experienta cinematografica alternativa la productiile de serie omniprezente. Dar asta nu inseamna ca filmele prezentate nu le vor oferi si spectatorilor adulti numeroase momente de delectare.


Competitia primei editii cuprinde zece lungmetraje pentru copii (cinci filme de fictiune, patru de animatie si un documentar) selectionate si premiate la festivaluri internationale. Acestora li se adauga un film-eveniment, The Fall / Legende pentru viata (cu Catinca Untaru, primul actor copil roman ajuns star intr-un succes hollywoodian si in acelasi timp presedintele juriului KINOdiseea, alcatuit exclusiv din copii), precum si patru productii romanesti clasice, carora le va fi rezervata o zi speciala – Ziua filmului romanesc.


KINOdiseea a prelungit data-limita de inscriere in concursul de proiecte de film (lungmetraj) pentru copii. Astfel, orice cetatean roman, scenarist profesionist sau amator, care se considera capabil sa scrie un scenariu de film (lungmetraj) pentru copii mai poate trimite proiectul sau (3 – 12 pagini) pina pe 23 septembrie. Obiectivul concursului KINOdiseea este de a resuscita interesul pentru productia cinematografica autohtona dedicata celor mai tineri spectatori. Juriul, alcatuit din trei cineasti profesionisti, va alege cel mai bun proiect, iar autorul acestuia va fi recompensat cu o participare complet gratuita la editia aniversara (a 50-a) a celui mai important si vechi festival de film pentru copii si tineret din Europa, Film Festival Zlín din Cehia (30 mai - 6 iunie 2010).
Pentru mai multe detalii despre concursul despre proiecte si despre programul plin de evenimente al festivalului, accesati site-ul si blogul www.kinodiseea.ro.

 

Sursa:www.observatorcultural.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu