characters characters

Invata-ti copilul sa zambeasca mereu!

06 mai 2010    |   447 vizualizări

Copilul tau e zambaret, dar tu nu mai ai rabdare sa suporti fiecare clinchet vesel al lui, din cauza perioadei dificile pe care o traversezi? Ii retezi  bucuria de fiecare data, spunandu-i cuvinte care-l inhib, precum: „esti un hlizit toata ziua, mai termina" sau „ce razi mereu asa a prost?"?. Ei bine, potrivit site-ului prokid.ro, aceste reprosuri nu fac altceva decat sa-l determine pe micutul tau sa se abtina a mai rade, sa se inchida in el si, dintr-o fire vesela si deschisa, sa se transforme intr-una retrasa si introvertita.


- Lasati-i pe copii sa-si dezvolte latura hazlie a comportamentului lor,  sa spuna poante prietenilor, sa invete bancuri simpatice de la ei, sa practice jocuri care le insenineaza chipul. De asemenea, invatati-i sa vada filme de comedie in defavoarea thrillerelor, duceti-i la spectacole amuzante, la piese de teatru amuzante. Transformati reuniunile de familie, petrecerile si aniversarile in adevarate intalniri ale veseliei. Pregatiti jocuri, muzica antrenanta, cadouri surpriza, ravase culinare.


- Lasati-va molipsiti de zambetul copilului vostru si nu-i retezati niciodata veselia. Nu-i spuneti cuvinte care si-l inhibe: „esti un hlizit toata ziua, mai termina", „ce razi mereu asa a prost?" sau „rade ciob de oala sparta, stai in banca ta". Reprosuri de acest gen il determina pe copil sa se abtina a mai rade, sa se inchida in el si sa se transforme intr-o persoana retrasa si introvertita.
 
- Ganditi-va daca merita sa fiti tristi. Cand va incruntati sprancenele, gura se stramba, ochii se micsoreaza, mimica fetei se schimba si asa se formeaza ridurile. De ce sa apara ele mai devreme decat trebuie? Nu va auto-imbatraniti. Nu merita sa o faceti singuri. Mai bine traiti clipa zambind. Este benefic atat pentru fizic, cat si pentru psihic. Asa ca radeti cu pofta la toate poantele copilului vostru. Intrati in jocurile lui si amuzati-va impreuna. Se stie ca rasul este molipsitor. Testati aceasta zicala pe propria piele. Incurajati-i pe copii sa fie mereu veseli, zambitori, sa gandeasca pozitiv, sa priveasca toate problemele vietii dintr-un unghi mai relaxat.


- Atunci cand zambeste, o persoana este mai frumoasa si mai interesanta. Faceti un test in fata oglinzii. Exprimati mai multe stari emotionale si hotarati singuri care va reprezinta cel mai bine. Incruntati sprancenele a suparare si nervozitate. Apoi radeti cu pofta alungand norii negri de pe chip. Care dintre cele doua ipostaze va place mai mult? Faceti un test asemanator studiindu-l pe copilul vostru. Alegeti una din cele doua situatii. Cand rade din orice, alearga vesel, face ghidusii, se prosteste pentru a-i amuza pe cei din jur, ii imita cu sarm pe adulti. Sau cand sta retras, cu un chip trist, nu vorbeste, n-are chef de joaca, nu comunica. In care dintre cele doua ipostaze va place sa-l vedeti pe copilul vostru?


- Nu uitati ca rasul este sanatos! Specialistii spun ca acesta combate bolile si alunga stresul. Cand radeti muschii se contracta, sangele este impins catre inima, respiratia se imbunatateste. Sunt suficiente motive pentru a pleda in favoarea veseliei. O fata zambitoare si o voce vesela va atrage intotdeauna privirile si simpatia.


- Rasul nu are varsta. Asa ca nu va pierdeti simtul umorului in nicio imprejurare. Scapati de tensiuni printr-un ras molipsitor. Radeti ori de cate ori aveti un motiv. Nu mai luati necazurile in serios, caci va vor deprima si mai tare. Zambiti si copilul va zambi alaturi de voi!


Sursa: www.libertatea.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu