characters characters

Invata sa inveti altfel: Barbara Oakley, pe 28 martie in Romania

22 martie 2022    |   466 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

Mindshift Barbara Oakley
Cum regandim invatarea activa in perioade de criza? Care sunt cele mai eficiente metode non-formale prin care ne putem dezvolta multidirectional? Se modifica procesul de invatare in cazul cursurilor online? Curtea Veche Publishing va invita luni, 28 martie, de la ora 19:00, la workshopul sustinut de prof. dr. Barbara Oakley, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in tehnici de invatare din Statele Unite si autoarea volumului „Mindshift. Invata sa inveti altfel”.


Evenimentul va avea loc la Libraria Humanitas Cismigiu din Bucuresti, va include un Q&A si o sesiune de autografe. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile, iar workshop-ul va fi sustinut in limba engleza. Barbara Oakley se va adresa celor interesati de dezvoltarea profesionala si de invatarea continua, indiferent de punctul din cariera in care se afla, si in acelasi timp studentilor si profesorilor.


Cu un traseu de viata spectaculos care a fortat-o sa isi exploreze mereu capacitatea de invatare (profesoara de inginerie la Universitatea din Oakland, fost capitan in cadrul armatei americane, detasata pentru cativa ani in Germania, licentiata in Limbi si Literaturi Slave, traducatoare pe vasele de pescuit sovietice din Marea Bering, operator radio la Polul Sud), Barbara Oakley a devenit interesata de relatia complexa dintre neurostiinte si comportamentul social. Munca ei a fost numita „revolutionara” de catre Wall Street Journal si a stat la baza cursului Learning How to Learn de pe Coursera. In toate cartile ei, extrem de practice, ea pledeaza pentru performanta – o dezvoltare profesionala multidirectionala, de la varste cat mai fragede si pana la finalul vietii.


La Curtea Veche Publishing a aparut deja volumul „Mindshift. Invata cum sa inveti altfel” si sunt in pregatire pentru a doua parte a anului 2022 volumele Learning How to Learn si Uncommon Sense Teaching.


„Mindshift” este dedicata tuturor celor care vor sa iasa din tiparele invatarii traditionale si sa isi deblocheze creativitatea si gandirea libera. Cartea propune noi metode pentru procesul invatarii, prin educatie non-formala, mai ales bazate pe MOOC-uri – cursuri online specializate pe anumite domenii si acreditate de unele dintre cele mai bune universitati din lume. Vorbeste, de asemenea, despre momentele in care pare ca nu mai exista nicio solutie pentru problemele profesionale, oferind noi perspective pentru a privi lucrurile.


Barbara Oakley dovedeste ca invatarea este un proces continuu si creierul are nevoie de antrenament zilnic. „Oamenii pot invata sa-si remodeleze munca si viata“, insa pentru aceasta este nevoie de receptivitate, vointa, ambitie si rabdare. „In prezent, cand urmaresc cum se mobilizeaza milioane de oameni din intreaga lume pentru a invata si a se schimba, imi dau seama ca e momentul sa facem ceva nou. Avem nevoie de un manifest despre importanta schimbarii modului de gandire pentru a crea o societate creativa, vibranta si pentru a-i ajuta pe oameni sa-si implineasca intregul potential”, spune Barbara.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu