characters characters

Increderea in sine si rezultatele scolare

Convingerile copiilor despre abilitatile lor si rezultatele scolare

09 octombrie 2017    |   1408 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

increderea in sine si rezultatele scolare
Una dintre cele mai importante aspecte pentru educatia si dezvoltarea copilului o reprezinta legatura dintre abilitati, motivatie si rezultatele scolare. Desi cercetarile de pana acum au indicat faptul ca exista o legatura intre convingerile pe care le au copiii despre propriile abilitati si rezultatele pe care le obtin, nu exista studii care sa arata cum evolueaza aceasta legatura din copilarie pana in adolescenta.

Un studiu longitudinal si a propus sa investigheze acest lucru cercetand cum sunt asociate convingerile copiilor despre propriile abilitati si rezultatele obtinute la matematica si citire, din copilarie pana in adolescenta.

Astfel, cercetatorii au demonstrat ca modul in care isi percep propriile abilitati dicteaza felul in care evolueaza in timp motivatia elevilor pentru invatare. Aceasta relatie nu apare doar la elevii care au rezultate scolare foarte bune. Se pare ca pana si elevii care au rezultate scolare slabe, daca isi percep intr-un mod pozitiv abilitatile matematice si cele de citire, obtin performante mai ridicate, in timp.

Copiii inclusi in studiu au fost urmariti in intervalul de varsta 5-18 ani si li s-au aplicat atat teste privind modul in care se percep pe ei insisi (ce cred despre propriile abilitati necesare pentru succesul academic), cat si teste de matematica si citire.

„Incercand sa intelegem de ce elevii obtin performante scazute la scoala, mereu cautam sa aflam care sunt abilitatile  de care au nevoie elevii pentru a-si imbunatati rezultatele. Totusi, studiul de fata ne arata cat de important este sa intelegem relatia dintre cum isi percepe elevul propriile abilitati si performantele pe care le poate obtine, mai tarziu in dezvoltarea sa”, concluzioneaza cercetatorii.  

*Sursa foto: Pixabay.com

 

Sursa: ScienceDaily.com


Citeste si:

Atitudinea parintilor fata de esec si convingerile copiilor despre inteligenta lor

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu