characters characters

Incepe goana dupa gradinita, se incheie cea pentru clasa I

30 aprilie 2010    |   452 vizualizări
Inscrierea copiilor la gradinita sau in clasa I ramane in continuare o problema, mai ales pentru bucuresteni.
Parintii care nu si-au inscris inca prichindelul in clasa intai o mai pot face doar pana luni, 3 mai. Urmeaza ca pa rin tii prescolarilor sa inceapa goana dupa locurile disponibile in gradinite.

De altfel, listele finale „cu bobocii” care-si vor ocupa locurile in banci in septembrie vor fi afisate, in fiecare scoala, in cursul saptamanii viitoare. „Dupa intocmirea listelor, se vor mai face inscrieri doar acolo unde vor mai ramane locuri disponibile”, au explicat oficiali din Educatie.

In Capitala, principalele criterii pentru ca un copil sa fie acceptat in clasa intai pe unul dintre cele peste 12.000 de locuri li bere in scoli au fost: apropierea de casa, daca mai are frati in unitatea respectiva sau daca provine din familii monoparentale. Aceleasi conditii vor fi impuse si in cazul inscrierilor la gradinite.

Daca la inceputul anilor scolari trecuti, erau admisi si cei care intarziau la inscriere si ramaneau pe asa-zisele liste de as tep tare, anul acesta, directorii u nitatilor de invatamant ar putea sa nu mai arate aceeasi ingaduinta, daca noua lege a educatiei va intra in vigoare.

„Daca va trebui sa respectam strict numarul elevilor si al copiilor de gradinita la limita maxima, adica 25 intr-o clasa, respectiv, 20 intr-o grupa, va fi ingrozitor. Asta, pentru ca finantarea se va face pe cap de copil si nu vom mai putea intretine scolile din banii primiti”, explica Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti.

Iar marea problema a Capitalei este tocmai numarul mic de locuri din in stitutiile de invatamant.
Batalie mare pentru gradinita
Lupta pentru locuri este insa mai crancena la gradinite, unde copiii pot fi inscrisi pana la sfarsitul lunii mai. Motivul: desi s-au mai construit sau extins unitati prescolare, vor ramane si in acest an pe-afara 7.000 de copii.

„Problema persista la grupele mici, unde sunt multi copii si locuri insuficiente. Raman supraaglomerate cartierele Militari, Drumul Taberei, Aparatorii Patriei si Tineretului, unde nu s-a mai construit aproape nimic”, mai arata Marian Banu.

La inceputul saptamanii, nu vor avea emotii doar prichindeii, ci si elevii de clasa a VIII-a, care vor sustine luni evaluarea nationala la limba si literatura romana.

Sursa: www.evz.ro
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu