characters characters

Incepe Forumul Educatia 2010

11 mai 2010    |   355 vizualizări

Peste 200 de persoane din toate mediile scolare vor participa de maine la dezbateri in cadrul Forumului Educatia 2010. La evenimentul, ce va avea loc la Hotelul Marriott din Capitala, expertii vor incerca, timp de trei zile, sa gaseasca solutii pentru imbunatatirea sistemului de educatie.


Prima editie a Forumului Educatia 2010, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, vizeaza studiile de caz despre scoala din Romania si reformele reusite in sistemele educationale din strainatate. Contributia sectorului privat la schimbarea sistemului educational prin prisma pietei muncii, utilizarea tehnologiei si solutiile pentru lipsa infrastructurii din educatie sunt alte teme care vor fi abordate la Forumul Educatia 2010.

Participare internationala
La eveniment, si-au anuntat participarea Richard Baraniuk, profesor la Universitatea RICE din Statele Unite si William Bainbridge, presedintele  SchoolMatch si profesor la Universitatea Dayton. Nu vor lipsi nici reprezentantii Ministerului Educatiei de la noi, secretarul de stat Oana Badea si directorul general Liliana Preoteasa. In cadrul workshopurilor vor fi dezbatute teme ca rolul parintilor in educatie, examenul de bacalaureat, inovatia in predarea la clasa, prevenirea violentei in scoli.


„Preluam idei din strainatate“

La dezbateri vor participa pe langa profesori si elevi si studenti. „E o idee nemaipomenita. Forumul Educatia 2010 este un schimb de experienta. Practic vom incerca sa preluam idei din sistemul educational din occident. Spre exemplu, modalitatea de educatie bazata pe competente sau programa scolara simplificata“, a declarat presedintele Consiliului Municipal al Elevilor din Bucuresti, Albert Craiu.


Evenimentul organizat de Fundatia „Dinu Patriciu“, de Grupul EDUCATIVA si de Liga Studentilor Romani din Strainatate isi propune imbunatatirea procesului educational si dezvoltarea unui cadru strategic de actiune pentru actorii decizionali din domeniul educatiei.


„Cadrul comun de discutii va permite gasirea unor solutii concrete pentru eliminarea discrepantelor existente in sistemul educational. Din pacate, tara noastra se confrunta de ceva timp cu aceasta realitate trista care nu poate fi solutionata unilateral, necesitand un efort concentrat” a declarat director general al Fundatiei „Dinu Patriciu“, Tincuta Baltag. Mai multe detalii aflati accesand www.forumedu.ro.


Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu