characters characters

Imbunatatirea memoriei la copii si timpul petrecut in natura

Vrei sa aiba o memorie mai buna? Lasa-l pe copil sa se joace in natura

29 iunie 2015    |   878 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

copil in padure
Parintii, dar si cadrele didactice ar trebui sa ii lase pe copii sa petreaca timpul in natura, arata un studiu recent.

Timpul petrecut in natura imbunatateste capacitatea de invatare a copiilor, sustin cercetatori din Spania, Norvegia si SUA, intr-un studiu recent.

Payam Dadvand si colegii sai au descoperit ca atunci cand copiii petrec mai mult timp in spatile verzi din curtea scolii sau din apropiere, memoria si concentrarea atentiei se imbunatatesc.

Studiul a fost realizat pe 2500 de elevi, iar evolutia lor a fost urmarita timp de 1 an.

Unii specialisti explica rezultatele prin faptul ca, acolo unde exista mai mult spatiu verde, exista un nivel mai scazut de poluare si mai putin zgomot, ceea ce favorizeaza invatarea.

Spatiile verzi se pare ca ajuta si la reducerea riscului de a dezvolta simptome specifice anxietatii si depresiei, imbunatatindu-ne si viata psihica. Astfel, copiii cu stare psihica mai buna, vor fi mai fericiti si implicit vor avea performante scolare mai bune.

Kalevi Korpela, psiholog finlandez sustine ca timpul petrecut in natura aduce cu sine numeroase efecte pozitive: “Nivelul de stres se reduce, scade tensiunea musculara, dar si tensiunea arteriala si alti factori fiziologici se imbunatatesc”.

Luand in considerare beneficiile si impactul pozitiv al spatiilor verzi, specialistii recomanda ca profesorii sa incerce sa tina cat mai multe lectii in natura.

Sursa: TheConversation.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/34547181@N00/8672865262/

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    Maryanne    01.07.2015 - 16:56
    Sunt de acord in totalitate cu joaca in natura. Natura ii linisteste pe copii, ii face mai creativi, mai liberi, le dezvolta imaginatia. Orele in natura, insa, as spune ca sunt benefice, atata timp cat elevii sunt atrasi de lectie, scopul fiind insusirea anumitor cunostinte, de pilda, numele florilor in limba engleza.

    Personal, scriind acest mesaj, imi sare gandul la marele arhitect spaniol Antonio Gaudi, care a ajuns la culmea realizarilor sale datorita petrecerii timpului in natura.