characters characters

Iasi: Elevii instruiti cum sa reactioneze in caz de cutremure sau incendii

12 noiembrie 2009    |   624 vizualizări
 
Sute de scolari din cinci comune iesene vor participa la sesiuni de informare cu privire la constientizarea si reducerea riscului in caz de dezastre.

Elevii din comunele Aroneanu, Ceplenita, Costuleni, Golaiesti si Vladeni vor fi invatati cum sa reactioneze in situatii limita precum incendii sau cutremure. „Reducerea riscurilor in caz de dezastre, dar si incercarea de prevenire a acestora este responsabilitatea noastra si face parte din procesul de dezvoltare durabila. Este esential ca oamenii sa aiba acces la informatii de care au nevoie in astfel de situatii”, a precizat Eugen Borlea, manager al Departamentului de asistenta umanitara in situatii de urgenta, pentru World Vision România, partener al proiectului.

Proiectul este derulat de Inspectoratele Scolar Judetean si cel pentru Situatii de Urgenta din Iasi, iar pana in septembrie 2010 vor fi sesiuni de informare in scoli pentru 500 de elevi si cadre didactice. Totodata, in cadrul proiectului va fi realizat si un Ghid de instruire a copiilor pentru situatii de urgenta ce va fi distribuit in institutiile de invatamant.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu