characters characters

Grupa la gradinita va avea in medie 15 copii, clasa din primar 20 scolari, cea de liceu 25 elevi

19 martie 2010    |   460 vizualizări
 

O grupa din invatamantul prescolar va avea in medie 15 copii, o clasa pregatitoare va avea 20 de elevi, in timp ce una din invatamantul gimnazial, liceal si postliceal va include in medie 25 de scolari, potrivit proiectului Legii educatiei.


Conform actului normativ, in invatamantul preuniversitar formatiunile de studiu cuprind grupe, clase sau ani de studiu.
Astfel, in invatamantul prescolar, grupa are in medie 15 copii, dar nu mai putin de 10 si nu mai mult de 20.


Invatamantul primar, clasa pregatitoare si clasele I - IV au in in medie de 20 de elevi, dar nu mai putin de 15 si nu mai mult de 25. De asemenea, in invatamantul gimnazial, clasa are in medie 25 de elevi, dar nu mai putin de 15 si nu mai mult de 30.


Tot in medie 25 de elevi sunt prevazuti pentru o clasa de liceu, dar clasa nu poate avea mai putin de 20 si nu mai mult de 30 de liceeni. Pentru invatamantul postliceal, clasa are in medie 25 de elevi, dar nu mai putin de 20 si nu mai mult de 35.


Situatiile speciale privind formatiunile de elevi sau de prescolari din grupa mare aflate sub efectivul minim se aproba de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant, cu asumarea consecintelor financiare.


Proiectul de lege privind educatia nationala a fost postat in dezbatere publica, joi seara, pe site-ul Ministerului Educatiei. Acesta a fost discutat si avizat de Guvern, miercuri, intr-o prima lectura. La finalul dezbaterii publice, proiectul Legii eduatiei va fi discutat din nou in Guvern, in vederea aprobarii finale.


 

Sursa: www.mediafax.ro

 

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu