characters characters

Greva generala in Educatie din 22 aprilie

19 martie 2010    |   568 vizualizări

Profesorii nu vor mai trece note si calificative in catalog, incepand de luni. Sindicatele reprezentative din invatamant au decis ca pe 25 martie sa organizeze un miting in Capitala si pe 22 aprilie, o zi de protest national cu incetarea activitatii dascalilor.


Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Educatiei Nationale (FEN). Federatia Spiru Haret si Federatia Alma Mater, s-au reunit pentru a pune la punct o strategie privind protestele din perioada urmatoare.


Programul concret al protestelor va incepe de luni, 22 martie, de cand profesorii nu vor mai trece in catalog note si calificative. Toti membrii celor patru sindicate vor boicota examenele nationale.


Pe 25 martie Federatia Spiru Haret a primit aprobare sa faca un miting in Piata Victoriei, urmat de un mars spre Ministerul Educatiei, unde cei 2.000 de sindicalisti asteptati sa participe isi vor striga pasurile. In acelasi timp, 80 de sindicalisti vor picheta sediul Ministerului Muncii.


In aceeasi zi, in toate scolile din tara nu se vor desfasura activitati de predare, urmand sa fie dezbatut proiectul Legii Educatiei de catre profesorii afiliati celor patru sindicate. Propunerile profesorilor cu privire la proiectul Legii Educatiei vor fi analizate pe 14 aprilie de catre birourile federatiilor sindicale care vor realiza apoi un material, pe care il vor trimite grupurilor parlamentare.


Potrivit sindicalistilor, daca in urma acestor actiuni problemele profesorilor nu vor fi luate in considerare, nu se va mai incheia situatia scolara a elevilor si se vor crea premizele declansarii unei greve generale in prima decada a lunii iunie.


In plus, o delegatie a celor patru federatii se va adresa Parlamentului European si va cere audiente la comisarul european pentru educatie pentru a prezenta situatia cu care se confrunta sistemul educational in prezent.


Sindicalistii au anuntat ca, in functie de evolutia situatiei in perioada urmatoare, vor fi stabilite si alte masuri concrete.
Toate protestele au ca obiect problemele din Educatie, inclusiv cele legate de drepturile salariale.

 

Sursa: www.realitatea.net

 

 

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • 1961
    1961    21.03.2010 - 10:29
    SI ASA AM ASTEPTAT PREA MULT !CAT SA MAI INDURAM?