characters characters

Generozitatea la prescolari – cum poate fi incurajata

12 iunie 2015    |   683 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

doi prescolari
Prescolarii stiu cum se simt alti copii atunci cand nu primesc ceva ce isi doresc. Intr-un studiu realizat de o universitate din Germania, s-a demonstrat ca prescolarii de 3 ani pot anticipa emotiile negative la alte persoane si chiar sa isi ajusteze propriul comportament in functie de ele.

De exemplu, daca intr-un grup de copii, toti primesc cate o ciocolata, dar unul nu primeste, ceilalti vor anticipa tristetea copilului si dezamagirea si vor fi dispusi sa isi imparta ciocolata cu cel care nu a primit nimic.

Se pare ca prescolarii aleg sa fie generosi in special daca au fost crescuti intr-un mediu in care s-a pus accent pe emotii si consecinte emotionale, precum si daca au suficient de bine dezvoltata capacitatea de a anticipa cum se va simti copilul care nu primeste nimic.

O explicatie ar putea fi si biasul negativitatii, adica fenomenul prin care suntem mai dispusi sa facem orice pentru a evita aparitia emotiilor negative, mai degraba decat sa provocam emotii pozitive. Specialistii recomanda parintilor sa discute mai des despre emotii impreuna cu copiii lor: “Ajuta sa ii faceti sa inteleaga cum se simte cel care este lasat pe dinafara.”.


Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/ljguitar/4770163224

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu