characters characters

Galati: Intre profesori si Internet, copiii ii aleg pe dascali

15 octombrie 2009    |   739 vizualizări
 

Aproape o suta de elevi de la Scoala 7 au participat la un inedit sondaj de opinie prin care li s-a cerut sa raspunda la intrebarea: „Pot fi profesorii, inlocuiti cu Internetul ? Surprinzator, opinia generala a repondentilor a fost ca nu.

Ziua Educatiei,  marcata in special de protestele dascalilor,  a fost serbata intr-un mod inedit de catre profesorii si elevii Scolii 7 din Galati. Desi cei mai multi copii au fost lasati sa deseneze pe asfaltul din curtile scolilor sau au fost trimisi acasa inca de la ora 11.00, consilierul educativ prof. Rodica Patache a ales sa socializeze cu elevii in cadrul mai multor activitati. Printre acestea, s-a numarat si un interesant sondaj de opinie. Elevilor din patru clase li s-a cerut sa raspunda la intrebarea: „Pot fi profesorii inlocuiti cu Internetul ?”.

In conditiile pastrarii anonimatului,  copiii trebuia sa si argumenteze raspunsurile. Dupa ce prof. Rodica Patache a strans chestionarele si a analizat raspunsurile a avut parte de o surpriza placuta: “ Dintre cei peste o suta de elevi care au participat la sondaj, niciunul nu a considerat ca Internetul este preferabil profesorilor. Vreau sa va spun ca m-a uimit interesul si seriozitatea de care au dat dovada copiii mai ales ca a fost o reactie spontana. Nu le spusesem nimic inainte si nici nu au semnat foile cu raspunsurile”.
 

 
Copiii spun lucruri mature

Initiativa sondajului a pornit de la o afirmatie hazardata a presedintelui tarii: “Daca vreti sa aflati ceva despre Herodot, dati o cautare pe Google si nu mai aveti nevoie de profesori”. Elevii chestionati nu sunt insa de aceeasi parere. Astfel, unul din clasa a V-a a scris pe foaia rupta din caiet: “Profesorii ne dau mai multe informatii, decat putem gasi pe Internet. Ei ne ajuta  si sunt importanti”.

Un alt elev, din clasa VII-a, raspunde filozofic dovedind o maturitate surprinzatoare: “ Relatia interumana dintre profesor si elev nu poate fi inlocuita cu ceva virtual”. O fetita din clasa a V-a considera ca Internetul nu poate inlocui dascalul intrucat numai profesorul poate demonstra ce este adevarat si ce nu. Un elev, care la anul va fi liceean, s-a dovedit si mai matur in gandire: “Computerul este creat de om si nu poate fi mai destept decat el”.  

Cel mai pertinent argument apartine unei eleve care afirma ca: “Un profesor are experienta si-ti poate explica ceea ce te intereseaza. Daca nu ai inteles iti mai poate explica o data, si inca o data”. Chiar daca nu si-au exprimat intentia de a face publice aceste opinii, cei mai multi profesori considera ca ar trebui trimise spre luare aminte si Cancelariei prezidentiale.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu