characters characters

Galati: Ajutor din Danemarca pentru copiii cu deficiente de auz

16 octombrie 2009    |   1042 vizualizări
 

Timp de sapte ani, un grup de danezi generosi au oferit copiilor de la scoala de surzi  “P. P. Neveanu”  proteze auditive foarte scumpe pe care, altfel,  familiile nu si le-ar fi permis.

Ieri, au venit la noi in oras cu alte vesti bune : vor sa modernizeze internatul si cantina, obtinute recent de la Consiliul Judetului. Cu acest prilej, danezii au donat copiilor calculatoare, au platit conexiunea la internet, au realizat un parc de joaca in curtea scolii si au schimbat ferestrele vechi cu  unele de termopan.

"Nici  nu va puteti imagina cat de bucurosi au fost copiii in ziua cand au venit lucratorii sa monteze ferestrele. Nici n-au mai vrut sa auda de scoala", ne-a spus directoarea de la „P. P. Neveanu”, Irina Petrea

Totodata, s-au semnat si contractele cu firma care urmeaza sa faca renovarea si cu cea care va executa mobilierul pentru 11 dormitoare.

„Cativa tineri de la un liceu de constructii din Danemarca vor veni sa ajute la renovare, prin intermediul unui proiect prin care s-a mai primit o alta parte din banii necesari pentru renovare. In proiect sunt prinsi si elevii de la Grupul Scolar «Anghel Saligny».

Cand ma voi intoarce in Danemarca voi incerca sa identific fonduri pentru renovarea celor doua bai”, a declarat  Ole Carlsen, reprezentantul Fundatiei AIF Vensysse.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu