characters characters

Funeriu: Peste 85% dintre elevi vor invata in scoli autorizate, cele nefunctionale vor fi inchise

09 august 2010    |   691 vizualizări
 

Peste 85 la suta dintre elevi vor invata, din 15 septembrie, in scoli care au sau sunt in curs sa primeasca autorizatia sanitara de functionare, iar unitatile de invatamant care nu sunt functionale trebuie inchise, a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.


"In urma videoconferintei cu inspectorii generali scolari, ne asumam obiectivul ca peste 85 la suta dintre copiii Romaniei sa invete in scoli care au autorizatie sanitara de functionare sau care sunt in curs de autorizare.


Articol complet: Mediafax.ro

 

Comentează:
4 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Vio    16.08.2010 - 21:14
    Mi-ar fi rusine sa fac astfel de declaratii atata timp cat ministerul nu a alocat niciun ban scolilor care se gasesc in aceasta situatie de mai mult timp si nu de acum.La scoala unde licrez , si nu este una foarte mica, s-au alocat anul acesta pentru igienizare si pregatire pentru inceperea noului an scolar din bugetul de stat 450 de lei in situatia in care in scoala ploua prin plafon de un an de zile.Este evident ca aceasta declaratie a ministrului care ar trebui sa faca ceva pentru cei pe care ii conduce nu vine decat sa indeplineasca ordinul primit de la stapan in ceea ce priveste reducerea cheltuielilor ,mai ales ca la rectificarea bugetara domnia sa a renuntat fara nicio sfortare la ciumpavirea bugetului invatamantului care si asa este in imposibilitatea de a asigura saalariile pe lunile urmatoare.Acest domn infumurat si atotstiitor ar trebui ,ca dealtfel tot guvernul ,sa ne lase in pace si sa plece de unde a venit.Sa-i fie rusine.
  • Utilizator Anonim
    Anonim    12.08.2010 - 20:29
    La școala unde lucrez eu sunt cca 40 de elevi la ciclul primar. În aceeași clădire funcționează două grupe de grădiniță cu încă vreo 40 de preșcolari. Singura „facilitate” de care beneficiază școala și grădinița este apa potabilă. Copiii nu pot fi duși la școala de centru deoarece și acolo sunt supraaglomerați, lucrând în două schimburi. În aceste condiții sunt tare curios cum vor prinde viață spusele ministrului, care se vede clar că este un ignorant în ale educației!
  • Utilizator Anonim
    stan    12.08.2010 - 19:10
    Vestea imi provoaca un zambet amar in coltul gurii!
    Coborati, domnilor, cu picioarele pe pamant !!!
    Va invit sa vizitati scoala mea , sa constatati dezastrul !
  • Utilizator Anonim
    calin    11.08.2010 - 18:18
    Declaratiile ministrului Funeriu nu sunt decat halucinatiile unui personaj care nu are nici cea mai vaga idee despre ce inseamna invatamantul romanesc, mai ales in mediul rural. El vorbeste de autorizatii de functionare sanitara, in conditiile in care sunt zone unde nici macar nu exista apa potabila in scoli si nici nu se intrevede posibilitatea construirii unei retele de aductiune a apei si de canalizare. Ca de obicei, acest " intelectual educat prin scoli straine",fara cunostinte elementare in domeniul invatamantului, bate campii si invoca pretexte penibile pentru a realiza planul de disponibilizari ce i-a fost incredintat. Ca si ceilalti membri ai guvernului, el este o rusine pentru ministerul pe care il conduce iar plecarea lui din aceasta functie ar reprezenta un imens castig pentru procesul de invatamant.