characters characters

Francezii iau masuri antiviolenta scolara

20 aprilie 2010    |   479 vizualizări

Ministrul francez al Educatiei a propus o serie de masuri ce vizeaza diminuarea, intr-un timp foarte scurt, a conflictelor ce au loc in scolile din Hexagon. Dublarea echipelor mobile de securitate, formate din politisti, jandarmi si psihologi, este una dintre masurile ce vor fi luate in Franta.


Institutiile de invatamant din Franta se confrunta cu un nivel crescut de violenta printre elevi. De aceea, Luc Chatel, ministrul Educatiei, a propus o serie de masuri care sa contracareze fenomenul, potrivit cotidianului „Le Figaro". Acestea ar urma sa intre in vigoare cat de repede posibil.


Astfel, potrivit ministrului de resort, unul dintre obiectivele luate in discutie pentru diminuarea violentei scolare va pune accentul pe formarea riguroasa a profesorilor in termeni de gestiune a conflictelor.


Jandarmi in scoli
Pentru a face insa fata situatiilor de criza, ministrul Educatiei a propus si o dublare a echipelor mobile de securitate in institutiile cele mai expuse cazurilor de violenta. Din septembrie anul trecut, fiecare rector dispune de una din aceste echipe care sa intervina in situatiile de criza.
Acestea sunt compuse din politisti si jandarmi, dar si din consilieri in educatie si psihologi. O alta masura gasita ales de ministru vizeaza aplicarea de sanctiuni atunci cand regulile de convietuire nu sunt respectate.


Cluburi antiviolenta
Cluburile anti-violenta din scoli fac parte dintr-un proiect ce se va derula din luna mai pana in octombrie in Ungaria. La program vor participa elevi de scoala generala care vor proveni din aproximativ cinci tari. Sunt invitati si copiii care au fost victime ale acestui tip de violenta. Este un proiect sprijinit si finantat de Comisia Europeana.


Articol complet: www.adevarul.ro


Ce parere ai despre aceste masuri? Crezi ca sunt eficiente? Consideri ca ar fi util ca noua lege a educatiei din Romania sa prevada si masuri impotriva violentei in scoli?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu