characters characters

Focsani: Un bebelus din zece este ingrijit de tata

18 decembrie 2009    |   517 vizualizări
 

Din cei 2350 de beneficiari ai indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copilului din judet, 10% sunt barbati.Numarul taticilor care isi iau concediu paternal ca sa creasca bebelusi e in crestere. Cei mai multi o fac pentru indemnizatie.


George Pogan are 40 de ani, lucreaza ca operator in cadrul serviciului de ape uzate la societatea de termoficare a Focsaniului, si este un tatic care a ales sa stea in concediu ca sa-si creasca baietelul.


George s-a implicat total in cresterea copilului sau din luna mai a acestui an, infruntand eventualele prejudecati. Spre surprinderea lui, cunoscutii l-au incurajat. Micutul avea deja un an si a fost crescut pana atunci de mama.


„Au fost mai multe motive pe care eu si sotia mea le-am luat in calcul cand am hotarat sa fac pasul acesta. In primul rand, cariera ei profesionala este mult mai importanta decat a mea. Sotia este profesoara si are tot viitorul inainte. In al doilea rand, castigul salarial al ei il depasea cu vreo 300 de lei pe al meu si pentru noi conteaza orice ban", isi argumenteaza George decizia.


Taticul cu norma intreaga este un priceput la toate treburile casei si spune ca ii face o deosebita placere sa stea cu copilul, Erik Mihai, care peste doua luni va implini doi ani. Atunci ar trebui sa se intoarca si la serviciu, insa este hotarat sa-si prelungeasca sederea acasa cu inca un an.


Feriti de somaj
Barbatii sunt din ce in ce mai dispusi sa ramana la cratita si sa aiba grija de bebelusi, lasandu-si consoartele sa mearga la serviciu. In felul acesta economisesc cu plata unei bone si au un castig mai sigur decat la serviciu.


"Exista si o curba ascendenta a barbatilor care aleg sa intre in concediul paternal, care se manifesta de obicei in timpul iernii, cand apar perioade de inactivitate in domeniul constructiilor sau in alte sectoare neproductive in acel sezon rece", ne-a precizat Daniela Olaru, directorul coordonator al Agentiei Judetene de Prestatii Sociale Vrancea.

Un tatic din zece este "mamica"
Tot mai multi tatici din judet aleg, in ultima perioada, sa intre in concediu de crestere a copilului. Din evidentele Agentiei Judetene de Prestatii Sociale Vrancea, beneficiaza de plata indemnizatiei si a stimulentului de crestere a copilului 2350 de persoane, din care 230 sunt barbati.
Ei primesc ca primesc ca indemnizatie 85% din cuantumul venitului salarial.


Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu