characters characters

Elevii sustin marti proba de limba romana din cadrul admiterii la liceu

03 mai 2010    |   574 vizualizări
Elevii de clasa a VIII-a vor sustine, marti, prima dintre cele doua probe scrise din cadrul admiterii la liceu, cea de limba si literatura romana, urmand ca pe 12 mai sa sustina proba la matematica. Elevii care au învatat în limba materna vor sustine si o a treia proba, la aceasta disciplina, pe 6 mai.

Examenele pe care le vor sustine zilele urmatoare elevii de clasa a VIII-a înlocuiesc tezele unice. Proba de limba si literatura romana va avea loc pe 4 mai, doua zile mai tarziu vor fi examinati elevii care au învatat în limba materna, iar pe 12 mai este programata proba la matematica. Exista si o perioada speciala de evaluare, pentru elevii care au ratat primul tur de examene, aceasta fiind între 25 mai si 2 iunie.

Profesorii supraveghetori si cei care vor corecta lucrarile vor fi alesi din personalul scolii. Subiectele vor fi secrete si, potrivit metodologiei aprobate prin ordin de ministru, trebuie "sa fie formulate dupa modelul evaluarilor internationale, sa fie formulate clar, precis si în stricta concordanta cu programele pentru evaluarea nationala, sa aiba un nivel mediu de dificultate si sa permita rezolvarea în 120 de minute".

Potrivit metodologiei aprobate, admiterea la liceu se va face tot prin repartizare computerizata. Anul acesta, media de admitere la liceu va fi calculata tinand cont de media de absolvire a gimnaziului, care are o pondere de 50%, media notelor obtinute în clasa a VII-a la tezele cu subiect unic, pondere 25%, si media notelor obtinute la probele din clasa a VIII-a ce înlocuiesc tezele unice.

Din anul scolar 2010-2011, media de admitere la liceu se va calcula în functie de media de absolvire a gimnaziului, pondere 50%, si media la probele sustinute în clasa a VIII-a în locul tezelor unice.

În vederea derularii repartizarii computerizate, în perioada 17-24 iunie, absolventii claselor a VIII-a, împreuna cu parintii si dirigintii lor, vor completa fisele de înscriere la liceu. Elevii pot opta pentru licee dintr-un singur judet. Daca aleg sa învete la licee din alt judet decat cel în care au terminat gimnaziu, ei vor completa fisele de înscriere în centre special organizate în acest scop.

Pe 2 iulie va avea loc repartizarea propriu-zisa, iar pana pe 3 iulie unitatile de învatamant gimnazial vor afisa listele cu fostii lor elevi admisi la liceu si lista cu locurile în liceu ramase disponibile.
 
 
Articol complet: www.realitatea.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu