characters characters

Elevii de clasa a VIII-a vor sustine, marti, proba la matematica

11 mai 2010    |   392 vizualizări

Elevii de clasa a VIII-a din scolile din Romania vor sustine, marti, ultima proba din cadrul evaluarii nationale, cea de matematica, la care sunt asteptati sa participe peste 206.000 de elevi.

Cei 206.117 de elevi, totalul celor inscrisi la inceputul anului scolar 2009-2010, vor sustine examenul in aproape 6.000 de unitati scolare.

Pe 4 mai, elevii de clasa a VIII-a au sustinut prima proba a evaluarii nationale, cea scrisa de limba si literatura romana. Proba de limba si literatura romana a fost urmata, pe 6 mai de proba scrisa la limba si literatura materna pentru elevii care au studiat in limba materna.


Profesorii supraveghetori si cei care vor corecta lucrarile vor fi alesi din personalul scolii. Subiectele vor fi secrete si, potrivit metodologiei aprobate prin ordin de ministru, trebuie "sa fie formulate dupa modelul evaluarilor internationale, sa fie formulate clar, precis si in stricta concordanta cu programele pentru evaluarea nationala, sa aiba un nivel mediu de dificultate si sa permita rezolvarea in 120 de minute".

Evaluarea nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune, cu doua perioade. Exista si o perioada speciala de evaluare, pentru elevii care au ratat primul tur de examene, aceasta fiind intre 25 mai si 2 iunie.

Media generala obtinuta la evaluarea nationala constituie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat. Pentru absolventii din promotia 2010, media de admitere este o medie ponderata, in care media generala obtinuta la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a are o pondere de 25%, media generala la evaluarea nationala din clasa a VIII-a are o pondere de 25%, iar media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a are o pondere de 50%.


Sursa: www.realitatea.net
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu