characters characters

Elevii au o saptamana de vacanta de Paste

31 martie 2010    |   378 vizualizări
 

Peste 3,3 milioane de prescolari si elevi din invatamantul preuniversitar vor fi in vacanta in perioada 3 - 11 aprile, pentru studenti durata zilelor libere fiind hotarata la nivelul fiecarei institutii de invatamant superior, potrivit structurii anului scolar.


Cursurile vor fi reluate luni, 12 aprilie.
Dupa vacanta, elevii claselor a XII-a sustin alte probe de competente in cadrul examenului national de bacalaureat. Astfel, din 19 pana in 29 aprilie, elevii vor sustine testul de competente digitale, iar intre 31 mai si 4 iunie vor sustine proba de competente lingvistice intr-o limba straina.


In sesiunea scrisa a bacalaureatului, elevii vor avea doar trei probe: limba romana pe 28 iunie, matematica sau istoria pe 30 iunie, iar ultima proba, la alegere, pe 2 iulie.


Admiterea la liceu va fi realizata pe baza unei testari cu subiecte de tip international care va inlocui teza cu subiect unic.
Elevii de clasa a VIII-a vor sustine doar doua examene, la limba romana si matematica, ambele in luna mai. La admitere vor conta insa si mediile de la tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VII-a.


Tezele din semestrul al II-lea vor fi sustinute pana la data de 14 mai.
Vacanta de vara va incepe in 12 iunie si se va termina in 12 septembrie.

 

Sursa: www.mediafax.ro 

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu