characters characters

Daniel Funeriu: Clasa a IX-a la gimnaziu, solutia reducerii abandonului scolar

02 aprilie 2010    |   435 vizualizări


20% dintre elevi nu se mai inscriu la liceu. Solutia? Aducerea scolii mai aproape de elev, a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, intr-o dezbatere la postul public de televiziune.

Dupa ani de incercari de reformare a sistemul educational, in care fiecare ministru a incercat sa modifice ceva, acum avem in dezbatere un nou proiect al Legii Educatiei.


"Cred ca trebuie sa ne uitam spre viitor. Rata de abandon scolar este importanta. Prima masura este trecerea clasei a IX la gimnaziu", a declarat Funeriu.
Aceasta masura insa trebuie aplicata inteligent, cel mai devreme in 2013-2014, a mai spus Funeriu. Desi Ministrul Educatiei considera ca aceasta solutie este una argumentata, parintii sunt de alta parere. "Consideram ca numai trei ani de liceu vor afecta calitatea invatamantului", a declarat presedintele Federatiei Nationale a Parintilor, Mihaela Guna.


Nici fostul Ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, nu crede ca trecerea clasei a IX-a la gimnaziu este o masura buna.
"Eu as fi propus ca aceasta schimbare sa se piloteze intr-un judet. Nu am auzit ca profesorii sa fie de acord cu acest lucru, cu trecerea clasei a IX-a la gimnaziu. De aceea i-as fi recomandat domnului ministru sa se consulte si profesorii", a declarat Ecaterina Andronescu.

Miercurea viitoare va avea loc o noua dezbatere in Guvern pe Proiectul Legii Educatiei, a mai spus Ministrul Educatiei.


Sursa:www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu