characters characters

Cum sa ai cel mai sanatos copil

24 martie 2010    |   430 vizualizări
 

Copilul este cel mai pretios dar pe care il poti primi in viata. Cresterea sanatoasa si dezvoltarea armonioasa a prichindelului tau sunt strans legate de stilul de viata cu care il obisnuiesti. Ce trebuie sa faci ca sa ai cel mai sanatos copil?


Invata-l sa respecte regulile de igiena!
Educa-ti copilul sa pastreze cu strictete curatenia, iar tu trebuie sa fii primul lui exemplu. Copilul trebuie sa se spele pe maini cand vine acasa, iar fata, subsuorile si toata aria gatului trebuie curatate cu grija in fiecare zi. Invata-l sa evite sa se joace cu copiii despre care stie ca sunt bolnavi si sa se spele pe dinti de doua ori pe zi.

 

Inscrie-l la un club sportiv!
Daca vrei sa ai cel mai sanatos copil, nu-l priva de sport si diverse activitati fizice desfasurate in aer liber. Chiar daca, de multe ori, jocurile pe calculator si filmele de la televizor il atrag mai mult, fa-i un program pentru sport. Inscrie-l la un club de inot, aerobic, atletism, dans etc! Incearca sa petreci cat mai multe weekenduri cu el la picnic!

 

Asigura-i o alimentatie adecvata!
Inca din primele clipe ale vietii trebuie sa-ti hranesti copilul in mod corespunzator. Micutul are nevoie de o alimentatie bazata pe fructe, legume, zarzavaturi, dar si proteine pe care le ia din produse animale, cum ar fi ouale si carnea. Ideale pentru buna crestere si dezvoltare a micutului tau sunt pestele si carnea de pui preparata la gratar, cuptor sau fiarta in supe. O salata pe zi, cateva fructe si doua oua pe saptamana sporesc imunitatea copilului. Evita sa-i dai dulciuri, precum torturi, prajituri cu creme, combinate cu grasimi complexe, care sunt toxice pentru el.

 

Vaccineaza-l la timp!
Ca sa-i asiguri o imunitate cat mai buna a organismului este important sa-l duci la medic in vederea efectuarii vaccinurilor. Au efecte benefice si vaccinurile naturiste, cele homeopate fiind cele mai indicate. Ai grija, insa, ca imunizarea sa se faca numai la recomandarea medicului specialist.

 

Lasa-l sa doarma suficient!
Odihna este extrem de importanta pentru buna functionare a creierului. In lipsa celor noua-zece ore de somn, copilul va fi epuizat tot timpul. Creierul nu va primi odihna suficienta si va da tot metabolismul peste cap. Incearca, pe cat posibil, sa-ti culci copilul la aceeasi ora in fiecare seara.

 

Sursa:www.cancan.ro


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu