characters characters

Cum este rasplatita munca elevilor cu performante

15 aprilie 2010    |   787 vizualizări

Castigatorii concursurilor scolare internationale pot fi recompensati cu premii care ajung pana la 3.000 de euro. Elevii de gimnaziu cu rezultate bune la olimpiade si la competitiile scolare pot castiga premii in bani, excursii in Romania sau in strainatate.


Batalia cea mare se da pe primele patru locuri de la olimpiadele internationale. Elevii care urca pe podium sunt recompensati de Ministerul Educatiei. Cei care vin acasa cu o medalie de aur si au obtinut un punctaj maxim la o olimpiada internationala primesc din partea statului un premiu de peste 10.500 de lei. Locul II este rasplatit cu aproape 7.000 de lei, in timp ce elevul care castiga medalia de bronz primeste un premiu de 5.000 de lei.


Unul dintre olimpicii internationali din Romania este Omer Cerrahoglu, elev la Colegiul National „Vasile Lucaciu" (Baia Mare) care, anul trecut, pe cand era in clasa a VII-a, a castigat medalia de aur la Olimpiada Internationala de Matematica de la Bremen (Germania).


Omer Cerrahoglu este un veteran al concursurilor de matematica si, chiar daca de fiecare data a fost rasplatit cu premii consistente, elevul sustine ca nu banii il motiveaza. „Nu ma intereseaza partea materiala a acestor competitii. Placerea de a afla solutia unei probleme dificile nu poate fi cuantificata in bani", spune matematicianul.


Excursii si tabere

Castigatorii Concursului European de Matematica Aplicata „Cangurul" sunt premiati cu excursii si tabere in Romania sau in Europa. Anul trecut, printre castigatorii Concursului de Matematica Aplicata „Cangurul", s-au numarat Tudor Plopeanu si Ioana Ciobotia care au castigat cate o excursie de 10 zile in Croatia, iar Roland Stretea a petrecut in tabara din Turcia.


Ei sunt doar cativa din sutele de elevi care au castigat excursii in strainatate si locuri in Tabara Internationala „Cangurul" De asemenea, elevii cu cele mai bune rezultate primesc carti, jocuri, calculatoare si softuri educationale. Centrul „Shakespeare School" propune elevilor din ciclul gimnazial un concurs de eseuri. Premiul este tentant si consta in scoli de vara timp de doua saptamani la Tenbury Wells - St. Michael's College (Anglia).


Premii pentru literatura

Elevii pasionati de literatura sunt asteptati la Festivalul National de Creatie Literara „Mihai Eminescu". Pentru aceasta editie sunt puse la bataie premii in bani in valoare totala de 4.500 de lei.


Tot in domeniul creatiilor literare, Uniunea Latina invita elevii de gimnaziu sa continue povestea „Lectie deschisa despre scris" de Emil Galaicu Paun, premiul fiind o excursie la Roma. (A mai colaborat Anka Miklos)


Articol complet: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu