characters characters

Craiova: Presedintele Consiliului Judetean al Elevilor merge la dezbateri in Parlament

22 octombrie 2009    |   721 vizualizări
 

Roxana Olteanu, eleva a Colegiului National Fratii Buzesti, se va afla azi si maine in capitala, unde isi va spune parerea despre Legea Tinerilor.

Nemultumita de cateva dintre prevederile unui act normativ care ar trebui sa ii reprezinte interesele, Roxana Olteanu, eleva intr-a XI-a la Fratii Buzesti, s-a decis sa profite de o sansa care i-a iesit in cale datorita Saptamanii Nationale a Participarii Active a Tinerilor. Este vorba de un parteneriat al programului Comisiei Europene, „Tineret in actiune“, cu Parlamentul Romaniei, prin care 30 de tineri isi vor putea expune punctele de vedere fata de Legea 350 din 2006 care ii priveste in  mod direct. „Mi s-a parut nemaipomenita ideea de a sta fata in fata cu cei care adopta legi. Mi-am expus clar ideile in formularele de candidatura si sper sa ma fac inteleasa. Nu ma adresez acolo celor care au uitat de unde au plecat, ci acelora care au intentii bune“, spune Roxana.

Vrea ca tinerii sa fie luati serios in seama

„Doua subiecte vreau sa punctez in Parlament. Unul este Statutul Voluntarilor, iar celalalt modul in care sunt gestionate subventiile pentru tineret. Ma deranjeaza ca sunt cheltuiti multi bani pe tot felul de concerte si nu pentru proiecte serioase“, afirma adolescenta. Roxana Olteanu s-a gandit sa propuna unele avantaje pentru voluntari precum acordarea de reduceri pe mijloacele de transport in comun si acces liber in institutiile de cultura. In plus, vrea ca tinerii sa fie consultati atunci cand se iau decizii care le influenteaza viata.

Roxana Olteanu nu este doar o eleva foarte buna, cu rezultate impecabile la olimpiadele nationale (locul I la Istorie si II la Religie). Ea detine functii ce presupun multa responsabilitate. Este presedintele Consiliului Judetean al Elevilor, iar in aceasta ipostaza va vorbi in numele colegilor ei din Dolj in fata alesilor.


Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu