characters characters

Copiii romani invata fizica si matematica, dar ajung sa le urasca

28 octombrie 2009    |   619 vizualizări
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4
Notiuni avansate de fizica si matematica se predau in toate statele lumii, dar modul de predare difera, a spus la Realitatea FM, Nicolae Zamfir, director general al Institutului National de Fizica si Inginerie Nucleara "Horia Hulubei".

"Daca nu se fac la intelesul copiilor si sa se predea exact cat trebuie, ei vor ajunge sa urasca aceste notiuni", a spus Zamfir.

Acesta a adaugat ca printre solutii se numara bani mai multi pentru profesori, dar si modificarea programei scolare si a manualelor.

Un proiect al Societatii Academice din Romania isi propune schimbarea modului greoi de predare a stiintelor exacte in Romania dupa modelul Statelor Unite, unde se pune mai mult accentul pe o gandire critica si pe elemente care pot fi folosite in viata de zi cu zi.

Rezultatele slabe ale sistemului educational din Romania ar necesita o reformare a programei scolare, mai ales la disciplinele exacte, arata o analiza prezentata de Societatea Academica din Romania (SAR). Potrivit responsabilului acestui proiect, Cristian Hatu, in ceea ce priveste predarea matematicii si a stiintelor, in Romania, spre deosebire de Statele Unite, "nu se dezvolta gandirea critica, ci mai mult o gandire tehnica si greoaie".

Sursa: www.realitatea.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu