characters characters

Constanta: Elevii trebuie sa isi cunoasca drepturile la terminarea liceului

11 decembrie 2009    |   667 vizualizări
 

Directia Judeteana pentru Tineret Constanta (DJT) in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca din Constanta (AJOFM) au organizat ieri o actiune de informare a tinerilor cu privire la avantajele incadrarii pe piata muncii.


Actiunea a avut loc la Colegiul National Mihai Eminescu, iar grupul tinta a fost elevii claselor a XII-a. Reprezentantii AJOFM si DJT Constanta le-au prezentat elevilor avantajele pe care le ofera statul celor care isi finalizeaza studiile in România. Elevii au aflat ca, in termen de 60 de zile de la absolvirea cursurilor liceale, statul asigura acestora dreptul la 6 luni in care pot beneficia de indemnizatia de somaj, in cazul in care, in aceasta perioada nu urmeaza cursurile unei facultati.


De asemenea, din pozitia de somer, absolventii pot participa la cursuri gratuite de specialitate, au posibilitatea de a obtine un loc de munca prin bursa locurilor de munca si pot beneficia de consiliere profesionala gratuita din partea AJOFM Constanta.


Organizatorii spun ca astfel de intâlniri se vor desfasura si pe parcursul anului 2010, acesta fiind inceputul unei colaborari spre sprijinul tinerilor constanteni.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu