characters characters

Concurs anual de matematica pe internet

15 octombrie 2009    |   598 vizualizări
 

Elevii din invatamantul primar, gimnazial si liceal au posibilitatea de a se inscrie, incepand de joi, la concursul anual de matematica Viitori Olimpici, ce se va desfasura prin intermediul site-ului www.viitoriolimpici.ro.


Competitia are scopul de a pregati gratuit cat mai multi elevi, in vederea participarii la olimpiada nationala de matematica. In plus, viitorii olimpici au posibilitatea sa se cunoasca si sa-si compare performantele, inainte de inceperea olimpiadei nationale. Site-ul ofera, de asemenea, informatii utile si materiale interesante precum articole, profile, sfatul psihologului.


Proiectul a fost creat la initiativa Societatii de Stiinte Matematice din Romania (SSMR) si Intuitext, divizia de software educational a Softwin.
Am creat acest proiect din dorinta de a atrage cat mai multi elevi spre olimpiada de matematica si de a le oferi tuturor copiilor posibilitatea sa aprofundeze si sa exerseze gratuit notiuni matematice ce permit atingerea unor grade ridicate de performanta", a declarat profesorul Radu Gologan, presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania, coordonator al lotului olimpic national de matematica.


Site-ul www.ViitoriOlimpici.ro se adreseaza elevilor din clasele IV - XII, fiind disponibil cate un concurs pentru fiecare an de studiu. Competitia se desfasoara pe parcursul a 13 etape on-line (la fiecare doua saptamani) plus o etapa finala, ce va avea loc in cadrul unei tabere organizate in acest sens. In cadrul fiecarei etape vor fi publicate, pentru fiecare clasa, materiale de studiu care trateaza teme din programa de olimpiada, teste de evaluare cu corectare automata de tip grila, trei probleme deschise pentru fiecare clasa si o problema a etapei.


Colaborarea SSMR - Intuitext s-a materializat si in trecut, prin salvarea si digitizarea intregii colectii de 114 ani a Gazetei Matematice. Ambele proiecte au ca scop revitalizarea pasiunii elevilor pentru matematica.


Intuitext, compania de software educational a grupului Softwin, este lider pe piata lectiilor pe calculator din Romania si unul dintre cei mai inovatori jucatori de pe piata mondiala de elearning. Materialele educationale dezvoltate de Intuitext imbina intr-un mod inovator jocul cu invatarea, fiind realizate in conformitate cu programa scolara, dar adaptate la exigentele noilor generatii de elevi.


Sursa: www.mediafax.ro
 

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu