characters characters

Elevii de clasa a V-a vor studia in primele opt saptamani dupa un compendiu, in loc de manuale scolare

05 septembrie 2017    |   1254 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

compendiu pentru clasa a V-a
Elevii claselor a V-a si cadrele didactice vor folosi, in primele opt saptamani ale noului an scolar, un
 Compendiu introductiv pentru gimnaziu. Decizia apartine ministrului Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, si vine pentru a compensa absenta temporara a manualelor scolare.

Poti descarca compendiul de AICI.

Compendiul include resurse de invatare si propune o abordare moderna, interactiva, sintetica, menita sa incurajeze gandirea critica si comunicarea prin activitatile si aplicatiile integrate. Suplimentar, pentru dezvoltarea unor activitati de invatare se fac trimiteri inclusiv la materiale disponibile on-line.

Documentul are 296 de pagini si este structurat pe 6 arii curriculare: Limba si comunicare (Limba si literatura romana, Limba moderna 1 -  Engleza si Franceza si Limba moderna 2 - Engleza, Franceza si Germana), Matematica si Stiintele Naturii (Matematica, Biologie), Om si societate (Educatie sociala, Istorie, Religie - cultul ortodox, Geografie, Religie - cultul penticostal), Arte (Educatie plastica, Educatie muzicala), Tehnologii (Educatie tehnologica si aplicatii practice, Informatica si TIC), Consiliere si orientare (Consiliere si dezvoltare personala). Fiecare lectie este reflectata in mod distinct, fiecare disciplina avand alocate un numar de pagini corelat cu numarul de ore pe saptamana alocate studiului, potrivit planului-cadru.

Cele mai importante avantaje ale acestei resurse de invatare sunt urmatoarele:

  • accesul la resurse de invatare absolut necesare, in contextul in care anumite discipline (Informatica si TIC) sunt studiate pentru prima data
  • accentul se muta de pe continuturi, esentializate in acest material, pe crearea unor contexte de invatare relevante in dezvoltarea competentelor generale si specifice indicate de programele scolare
  • elevii au ocazia sa faca mai usor legaturi intre diferite discipline prin intermediul unor activitati prin care pot extinde/transfera achizitiile in contexte noi.

Continutul a fost elaborat de grupuri de lucru cu experienta in dezvoltare de curriculum, sub coordonarea metodologica a Institutului de Stinte ale Educatiei, institutie in subordinea Ministerului Educatiei Nationale. In plus, resursele pentru fiecare disciplina au primit aviz favorabil si din partea unui referent stiintific (cu expertiza de specialitate si curriculara). Principiul pedagogic esential pe care acest material il dezvolta este cel de invatare activa, in care elevul nu este doar un receptor, ci un participant activ la propria invatare.

In cursul zilei de luni, 4 septembrie, au fost distribuite 82.200 de exemplare in 20 de judete. Pana la inceperea noului an scolar, compendiul va ajunge in toate unitatile de invatamant gimnazial din tara. In total au fost comandate 177.000 de exemplare, care au costat 732.780 de lei.

Sursa text si foto: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu