characters characters

Comisia de invatamant a aprobat includerea clasei a IX-a la gimnaziu

30 aprilie 2010    |   448 vizualizări
Deputatii din Comisia de invatamant au aprobat, astazi, dupa patru ore de dezbateri la proiectul Legii educatiei, ca invatamantul obligatoriu sa fie de zece clase, prin includerea clasei pregatitoare in ciclul primar si a clasei a IX-a in ciclul gimnazial.

Membrii comisiei au votat astfel varianta propusa de Guvern, impotriva acesteia pronuntandu-se doar reprezentantii PSD, anunta Mediafax. In timpul dezbaterilor, reprezentantii sindicatelor din invatamant au sustinut ca invatamantul obligatoriu sa fie cel traditional, adica sa ramana cum este in prezent, de patru ani ciclul primar, patru ani ciclul gimnazial si patru ani cel liceal.

Reprezentantii sindicatelor din invatamant au sustinut, fara succes, ca varianta propusa de Guvern va avea drept consecinte cresterea numarului de tineri care nu vor mai urma cursurile liceale si cresterea numarului de muncitori necalificati.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, prezent la dezbateri, a sustinut varianta Guvernului, aratand ca aceasta este "o masura fundamentala" si ca trecerea clasei a IX-a la gimnaziu este prevazuta pentru elevii care incep in acest an clasa a V-a.

Sursa: www.cotidianul.ro
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu