characters characters

Cluj: Gripa porcina, „materie” noua la o scoala din Cluj

04 noiembrie 2009    |   630 vizualizări

Elevii Liceului Teoretic „Nicolae Balcescu” din Cluj-Napoca nu sunt doar verificati de profesori, care incearca sa afle in fiecare dimineata daca tinerii prezinta simptomele noului virus, ci sunt si informati cu privire la gripa porcina.

Gripa porcina a fost luat in serios de profesorii clujeni, desi unii elevi considera ca valva creata in jurul acestui subiect este exagerata.

Monica Bota, profesoara de biologie in cadrul institutiei de invatamant, a pregatit mai multe materiale informative despre gripa porcina, care le sunt oferite elevilor in clasa si asupra carora se discuta. „In fiecare dimineata, profesorii ii intreaba pe elevi daca au dureri de cap sau orice ar putea reprezenta simptomele gripei, iar profesoara noastra de biologie chiar si discuta cu elevii la clasa pe aceasta tema. A pregatit chiar si materiale informative in privinta acestui subiect”, ne-a povestit Marinela Zamfir, directoarea liceului.

Elevii, insa, incearca sa se amuze pe aceasta tema, ba chiar sa considere ca se exagereaza. „Noi am cerut sa ni se vorbeasca la clasa despre gripa porcina, asta mai mult ca sa treaca repede ora”, ne-a spus Alex Don, elev in clasa a X-a la Liceul Teoretic „Nicolae Balcescu”.

Un alt coleg al sau, Radu Somlea, considera ca se face prea multa valva in jurul subiectului, iar gripa porcina nu este decat o gripa normala. De aceeasi parere este si profesorul lor de chimie, care considera ca se vorbeste prea mult despre virus, vaccin si pandemie. „Nu inteleg de ce atata nebunie. Gripa asta nu e cu nimic mai rea decat o gripa normala. Si asta e trecatoare”, a precizat profesorul Liviu Olenic.

Directoarea institutiei a precizat ca nu au fost cazuri pozitive de gripa porcina, iar ca unii copii vin chiar raciti la scoala, deoarece „ nu vor sa stea acasa pentru ca se plictisesc”. „Dimineata ii testam, iar in cazul in care prezinta simptomele ii trimitem la cabinetul medical al liceului, unde se izoleaza, dupa care contactam parintii”, a explicat directoarea Marinela Zamfir.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu