characters characters

Citeste povesti! Provocarea Editurii ALL

Propus de: Gabriela Alamă   |   26 mai 2015    |   465 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Copil citind
Editura All desfasoara pana pe data de 15 iunie campania nationala de incurajare a lecturii in randul copiilor, “Citeste Povesti”. In acest scop, au reunit o selectie bogata de titluri sub umbrela pretului unic de 7 lei: Planeta 7 din Galaxia Copiilor.

Am acceptat provocarea „Daca ati avea un buget fix de 28 de lei, ce cumparaturi ati face pe Planeta 7?” si iata alegerile noastre si impresiile pe care ni le-au lasat cele 4 carti.

Printul Dorinta de Mihail Kuzmin

Nivel de varsta: prescolar, primar

De ce am ales aceasta carte

Simplu de explicat: titlul si descrierea cartii promit o poveste incantatoare:)

Ce vei gasi in aceasta carte

Situatia clasica in care oamenii ajung sa isi doreasca din ce in ce mai multe lucruri, pe care, daca le obtin prea usor, ajung sa nu le mai doreasca :). Totul spus intr-o poveste usor de urmarit de catre copii si ilustrata cu imagini frumoase.

Bonus:

Copilul intra cu aceasta ocazie in contact cu o cultura si civilizatie diferita de a noastra: China. Povestea mentioneaza detalii despre aspecte specifice culturii chineze, care ii pot trezi curiozitatea copilului tau:)

Piticul Nas Lung de Wilhelm Hauf

Nivel de varsta: prescolar, primar

De ce am ales aceasta carte

Aceleasi motive ca mai sus:).

Ce vei gasi in aceasta carte

O poveste mai lunga decat cea anterioara, in care un copil este pedepsit pentru ca a ras de infatisarea unei vrajitoare, fiind transformat de aceasta intr-un pitic urat. Trecand prin intamplari dificile, dar pastrandu-si curajul si facandu-si un prieten neasteptat, copilul reuseste sa dezlege vraja. Dincolo de morala cu care poate ramane copilul tau, exprimata si la finalul cartii: „Unele lucruri marunte au urmari serioase.” (si as adauga eu: „Este bine sa nu judecam oamenii dupa infatisare.”), cartea il poate captiva pe copil cu ilustratii si elemente de surpriza.

Sex pentru incepatori de Jasminka Petrovic

Nivel de varsta: gimnazial, liceal, parinti

De ce am ales cartea:

In fiecare an, in Romania, peste 9 000 de copii care se nasc au mame minore (sursa aici). Romania este pe locul 2 in Uniunea Europeana in privinta numarului de mame minore.

In acest context, orice carte care isi propune sa ofere sprijin parintilor si cadrelor didactice in demersul de realizare a educatiei sexuale merita atentia noastra.

Ce vei gasi in aceasta carte

Daca decizi sa cumperi aceasta carte, vei avea surpriza sa gasesti informatii despre pubertate si sexualitate prezentate cu umor, autenticitate si relaxare. Ilustratiile s-ar putea sa te surprinda prin continutul lor, iar unele formulari trebuie introduse copilului cu prudenta si umor (de exemplu, „Fetele grase” si „Baietii grasi”), dar daca privesti subiectul cu o atitudine relaxata, vei putea valorifica informatiile din carte, fie ca esti parinte, profesor sau adolescent.

Daca esti parinte, aminteste-ti cum te simteai tu cand erai la pubertate, iar daca informatiile oferite de carte ti se par prea „directe” aminteste-ti ca pe internet copiii au acces oricand la informatii mult mai „grave” decat cele prezentate in aceasta carte.

De la sfaturi privind timiditatea, ingrijorarile privind infatisarea fizica, despartirile si relatiile romantice pana la contraceptie, partile intunecate ale sexului (avort, boli cu transmitere sexuala, violenta sexuala), cartea „Sex pentru incepatori” ofera o incursiune in curiozitatile, nedumeririle si uneori ideile gresite pe care adolescentii le au despre sex.

Daca nu vrei sa oferi cartea copilului tau, o poti citi doar pentru a te pune la curent cu ce poate contine o discutie despre sex cu un preadolescent sau adolescent.

Grammaton Turnul Inteleptilor de Johanna Trommer, Meryem Natalie Akdenizli

Nivel de varsta: Primar, gimnazial

De ce am ales aceasta carte

Descrierea cartii spune ca este vorba despre „o lume fantastică ai cărei locuitori se numesc literani și au corpuri în formă de litere.” In plus, personajul principal este o fata pasionata de lectura. Ambele sunt motive suficiente pentru a vrea sa aflam mai multe despre aceasta carte:)

Ce vei gasi in aceasta carte

  • O poveste inedita, care cu siguranta va fi pe placul unui copil pasionat de lectura si carti.
  • O poveste care vobeste despre puterea cartilor de a ne duce in lumi noi si diferite de fiecare data cand deschidem una.
  • O poveste despre o fetita care are curajul de a crede in povesti.

Daca ti-am trezit curiozitatea si cheful de povesti, exploreaza oferta editurii ALL alaturi de copilul tau si alegeti impreuna cartile pe care ati vrea sa le cititi.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/misgoddess/8795626821/


Autor:
Gabriela Alamă, Editor Online SuntPărinte.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu