characters characters

Cei mai sanatosi copii sunt cei ai caror mame lucreaza cu jumatate de norma

12 aprilie 2010    |   481 vizualizări

Un studiu recent al cercetatorilor australieni a dezvaluit ca, potrivit statisticilor, copiii ai caror mame lucreaza cu jumatate de norma sunt mai sanatosi decat cei ai femeilor casnice si ai doamnelor angajate cu norma intreaga. Studiul, realizat de oamenii de stiinta de la Institutul de Cercetare Pediatrica Murdoch din Melbourne, Australia, a aratat ca micutii care sunt crescuti de mame care lucreaza doar cu jumatate de norma mananca mai putine alimente nesanatoase, se uita mai putin la televizor si sunt mai activi decat alti copii de aceeasi varsta.


„Am constatat ca mamele care au un serviciu unde lucreaza doar patru ore pe zi reusesc mai bine sa ajunga la un echilibru intre munca si viata de familie. Aceste femei pot monitoriza mai bine obiceiurile alimentare si activitatile copiilor, lucru care are un impact benefic asupra sanatatii micutilor“, a declarat profesoara Jan Nicholson, angajata in cadrul Centrului Murdoch. Aceasta a adaugat ca trebuie gasite solutii pentru a le oferi parintilor care lucreaza cu norma intreaga si chiar mai mult de 12 ore pe zi posibilitatea de a-si educa micutii asa cum trebuie. Jan Nicholson a sugerat ca acest lucru poate fi realizat prin promovarea la nivel mondial a unor politici de munca mai lejere, care sa respecte si ideea de viata de familie a angajatilor. Grupul de oameni de stiinta a precizat ca inca nu este foarte clar de ce copiii cu mame casnice sunt mai predispusi la supraponderabilitate si chiar obezitate.


„Este posibil ca munca, atunci cand le da mamicilor posibilitatea de a echilibra munca si viata de familie, sa le ofere femeilor sansa de a petrece mai mult timp alaturi de copii si de a-i implica pe acestia in activitati cu impact benefic asupra sanatatii lor“, a spus Jan Nicholson.


Sursa: www.gds.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu