characters characters

Ce zic copiii despre manualele digitale INTUITEXT (video)

17 octombrie 2014    |   1753 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.



Deoarece copiii sunt principalii "beneficiari" ai noilor manuale digitale pentru clasa I si a II-a, i-am rugat sa le descopere si sa ne spuna parerile lor. Iata ce au spus copiii despre manualele INTUITEXT:

PATRU “CALAUZE” DE VARSTA COPIILOR

In ajutorul dascalilor vin, prin manualele INTUITEXT, personajele-copii care ii vor insoti pe elevi pe tot parcursul primilor doi ani de scoala, deopotriva in versiunea tiparita cat si in cea digitala a manualelor de Comunicare in limba romana (clasa a II-a) respectiv Matematica si explorarea mediului (pentru clasa I si clasa a II-a). In aventura Matematicii si a explorarii mediului calauze sunt Ada si Matei, doi copii in varsta de opt ani al caror rol este acela de ghid pentru explicarea de notiuni teoretice, exercitii, jocuri, recapitulari, evaluari. Cat despre Comunicarea in limba romana, aici prieteni si calauze vor fi Maia si Aris. Numele celor patru personaje - al caror rol e acela de a-i incuraja pe elevi, a le explica prin inregistrari audio notiuni noi si a introduce elemente de joc - au fost alese chiar de copiii pe care INTUITEXT i-a consultat pe parcursul intregului proces de prelucrare a manualelor. Cine rasfoieste manualele va vedea ca cele patru personaje - care devin, in versiunile digitale, avataruri - sunt bine conturate, avand pasiunile, secretele si dorintele unor copii de varsta elevilor, ceea ce le face credibile, prietenoase, simpatice chiar (Matei, de exemplu, marturiseste ca nu stie sa-si lege sireturile, in vreme ce despre Ada prietenii ei cred ca e “prea alintata”).

INTERACTIVITATE AUTENTICA

Manualele digitale nu sunt doar versiunile electronice ale editiilor tiparite: acestea pun in valoare in mod sistematic avantajele pe care computerul le ofera pentru a crea o experienta de invatare articulata, in care elevul sainvete usor, cu placere. Avatarurile “vorbesc”, oferind explicatii si sugestii, ii incurajeaza pe copii sa exploreze, sugereaza solutii si dau elevilor feedback pe loc - fiind atragatoare pentru copiii obisnuiti cu experienta interactiva a jocurilor pe computer si foarte utile pentru parintii care vor sa-i urmareascasi sa-i ajute la lectii.

DIN VIATA REALA


Grija la detalii a fost, si ea, o prioritate: expertii INTUITEXT au analizat toate exemplele din exercitii, experimente si lectii si le-au pus in acord cu viata reala, rezolvand astfel o problema mai veche de care se lovesc dascalii - aceea cain unele manuale apar situatii, denumiri sau obiecte care tin mai degraba de trecut decat de epoca in care cresc si invata azi elevii.

Te invitam si pe tine, si pe copilul tau sa descoperiti manualele digitale aici.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu