characters characters

Ce este Pasaportul European al Calificarilor pentru Refugiati

11 aprilie 2022    |   474 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani, 18 ani +.

pasaportul european al calificarilor pentru refugiati
La invitatia Consiliului Europei, reprezentantii Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (CNRED) si ai institutiilor de invatamant superior din Romania au participat pe 29 martie, la o sesiune de informare si instruire dedicata calificarilor din Ucraina in cadrul proiectului Pasaportul European al Calificarilor pentru Refugiati (European Qualifications Passport for Refugees - EQPR), alaturi de alte centre nationale de recunoastere si universitati din Europa, SUA si Australia.

Romania, prin Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (Centru ENIC-NARIC), a devenit membru in proiectul EQPR alaturi de Armenia, Bosnia si Hertegovina, Canada, Croatia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Regatul Tarilor de Jos, Norvegia, Serbia si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Proiectul a fost lansat in 2017 pentru a facilita integrarea refugiatilor, este realizat de Consiliul Europei si beneficiaza si de sprijinul Agentiei ONU pentru Refugiati.

Pasaportul European al Calificarilor pentru Refugiati

Pasaportul European al Calificarilor pentru Refugiati ofera informatii despre formarea academica, experienta profesionala si competentele lingvistice. Acestea pot avea relevanta in cazul care refugiatul doreste sa se angajeze, sa urmeze un stagiu, un curs de calificare sau sa se inscrie la facultate. Aceste informatii sunt acceptate in orice tara europeana.

Ce este?

Documentul este emis in urma unui proces de evaluare de catre specialisti din statele partenere in proiectul EQPR ce se realizeaza in baza documentelor detinute de persoana refugiata si a unui interviu si nu reprezinta un act oficial de recunoastere a studiilor.

Pentru cine este emis?

Pasaportul European al Calificarilor pentru Refugiati este emis persoanelor refugiate care si-au finalizat studiile, incepand cu ciclul superior al liceului, pentru care nu exista documente suficiente sau nu pot fi dovedite cu acte emise de institutii de invatamant.

Ce nu este?

  • atestat/decizie de recunoastere a studiilor
  • nu inlocuieste documentele de identitate sau de studii
  • nu garanteaza inscrierea la studii sau ocuparea unui loc de munca/angajarea.

Perioada de valabilitate

Pasaportul European al Calificarilor pentru Refugiati este valabil 5 ani de la data emiterii.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu