characters characters

Ce cauta parintii pe Google despre copiii lor: “Este baiatul meu supradotat?” versus “Este fiica mea supraponderala?”

19 noiembrie 2014    |   16338 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

mama, fiu si fiicaUna dintre consecintele majore ale erei digitale este aceea ca pastreaza toate cautarile pe care noi le facem despre persoane, locuri, obiecte si chiar despre noi insine. Ceea ce ne e frica sa intrebam cu voce tare, scriem deseori in casuta de cautare Google. Iar cercetatorii folosesc aceste date pentru a trage concluzii despre mentalitatea contemporana, despre obiceiuri si preocupari ale oamenilor din toate colturile lumii.


Seth Stephens-Davidowitz scrie pentru ziarul New York Times ca parintii americani nu au aceleasi asteptari de la fiicele lor in comparatie cu fiii lor, cel putin in functie de cautarile realizate de acestia pe Google.

Iata cum stau lucrurile in cifre:

  • pentru fiecare 10 cautari „Este fiica mea supradotata?” exista 25 cautari „Este fiul meu supradotat?”Cu toate acestea, in viata reala, fetele au o probabilitate mai mare cu 11% decat baietii de a fi inscrise in programe scolare pentru copii supradotati. De asemenea, la varste mici fetele au rezultate mai bune la teste de vocabular si exprimare verbala.
  • parintii au o probabilitate mai mare cu 52% de a intreba daca fiul lor este „prost” decat de a adresa aceeasi intrebare despre fiica lor.
  • pentru fiecare 10 cautari de tipul „Este fiul meu supraponderal?” exista 17 cautari „Este fiica mea supraponderala?”
  • de asemenea, exista o probabilitate de doua ori mai mare ca parintii sa se intrebe cum isi pot ajuta fiica sa piarda din greutate, in comparatie cu aceeasi intrebare referitoare la fii.
  • in realitate, in SUA 30% dintre fete si 33% dintre baieti au probleme cu greutatea.

Desi am putea sa fim tentati sa reducem aceasta situatie la influenta stereotipurilor de gen asupra parintilor, exista sustinatori ai ideii ca in realitate femeile care au probleme cu greutatea sunt sanctionate social mai drastic decat barbatii. Astfel, parintii preocupati mai mult de infatisarea fiicelor lor ar putea fi doar parinti realisti, care doresc sa le ajute pe fiicele lor sa aiba succes in toate planurile.


Mamele cititoare ne pot confirma sau infirma aceasta ultime idee cu propriile experiente, pe care le asteptam in sectiunea comentarii:).

Sursa: Slate.com


*Credit foto: freedigitalphotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu