characters characters

Cat timp este bine sa petreci in natura

28 iunie 2019    |   1155 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +, 0 - 3 ani.

timp petrecut in natura
Doua ore pe saptamana petrecute in natura reprezinta timpul minim recomandat pentru sanatatea si starea de bine, potrivit unui nou studiu.

Citeste si:

Copiii care petrec mai mult timp in natura devin adulti mai sanatosi

Vrei sa cresti un copil inteligent? Petreceti timp in natura


Cercetarea realizata de Universitatea din Exeter, Marea Britanie, arata ca oamenii care petrec cel putin doua ore pe saptamana in natura au o sanatate fizica si mintala mai buna decat cei care nu petrec timp deloc in natura. Se pare ca perioada minima recomandata este de doua ore pe saptamana, deoarece oamenii care petrec mai putin de 120 minute in natura pe saptamana nu s-au bucurat de aceleasi beneficii.

Studiul, realizat cu date adunate de la 20 000 de persoane, a aratat ca nu conteaza daca cele doua ore sunt petrecute intr-o singura iesire sau daca sunt impartite in mai multe iesiri.

Efectele pozitive ale timpului petrecut in natura au fost confirmate indiferent de varsta, sex, profesie sau statut socioeconomic.

Studiul arata ca nu este nevoie de eforturi speciale pentru a urma aceasta recomandare: majoritatea participantilor la studiu au vizitat spatii verzi aflate in apropierea casei lor. In plus, perioada recomandata este destul de scurta pentru a fi integrata in programul saptamanal.

„Exista numeroase motive pentru care este timpul petrecut in natura este benefic pentru sanatate si starea de bine, inclusiv faptul ca ne ajuta sa ne schimbam perspectiva asupra vietii, sa ne reducem stresul si sa petrecem timp de calitate cu prietenii si familia. Rezultatele studiului ii ajuta pe specialistii in sanatate sa faca recomandari privind petrecerea timpului in natura, asemanatoare celor privind miscare fizica.”, arata unul dintre autorii studiului.


Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu