characters characters

CASTELUL CRAITEI se va lansa pe 24 noiembrie in cinema

Lungmetrajul ii are pe Judith State si Dragos Olaru in rolurile principale

07 noiembrie 2023    |   413 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Castelul Craitei
Cel mai nou film semnat de regizorul Liviu Marghidan, Castelul Craitei, va fi lansat pe marile ecrane din tara pe 24 noiembrie, distribuit de August Film. Lungmetrajul ii are in rolurile principale pe Judith State, Dragos Olaru, Adela Marghidan, Radu Marghidan. Distributia este completata de Florentina Țilea, Mihaela Alexandru, Ionut Achivoaie, Dan Bordeianu, Constantin Lupescu, David Neacsu, Viorel Paunescu.

Filmul spune povestea fratilor Luca si Ana care locuiesc in tari diferite dupa divortul parintilor si se reunesc cu ocazia excursiei anuale la munte. Vacanta si planurile tuturor se modifica radical in momentul in care copiii dispar intr-o expeditie clandestina, provocând panica. Finalul este unul surprinzator, pe masura imaginilor spectaculoase pe care spectatorii le vor savura pe marele ecran. Trailer oficial: https://bit.ly/CastelulCraitei

„Consider ca este primul film de acest gen din România, ca nu a mai fost facut altul atât de indraznet. El nu se adreseaza neaparat doar montaniarzilor, ci tuturor iubitorilor de natura. Având in vedere ca este un film unic, usor atipic, nu pot estima care va fi impactul lui asupra spectatorilor de film de public, dar in urma proiectiilor speciale deja avute, ma declar fericit ca oamenii au ramas in sala, ca am vorbit despre el, ca am dezbatut tema familiei destramate, ca au admirat si chiar au recunoscut locurile filmate.”, a declarat regizorul Liviu Marghidan.


Filmarile au avut loc in zone foarte cunoscute iubitorilor de drumetii si escalada - zona Plaiul Foii, Zarnesti, masivul Piatra Craiului (Cabana Curmatura, Coltii Chiliei, Turnurile Dianei, Prapastiile Zarnestilor, Pestera cu lilieci, Malu' Galben, Brâul de Mijloc si refugiile Vârful Ascutit, Sperantei, Dianei, Șpirla), in iulie-august 2020 si august 2021, si au insumat aproape 30 de zile. Ideea realizarii a venit din experienta personala a regizorului Liviu Marghidan, iar pre-productia a presupus nenumarate prospectii de locatie si trasee montane pâna la alegerea locurilor propriu-zise de filmare, precum si antrenarea speciala a actorilor si echipei pentru conditiile de filmare dificile.


Castelul Craitei a avut premiera nationala in vara, la Transilvania International Film Festival (TIFF) si a fost prezent si in selectiile oficiale ale Alpin Fest (unde a primit si Premiul Publicului), Anonimul International Independent Film Festival si Bucharest International Film Festival (BIFF).


„Castelul Craitei atinge doua subiecte importante pentru noi: dragostea pentru munte, prin cea mai curajoasa si ofertanta vizual perspectiva cinematografica româneasca asupra alpinismului, si complexitatea dinamicii de familie, modul in care relatia parintilor nostri ne poate influenta traiectoria in viata. Mai mult decât atât, este una dintre acele situatii fericite in care regizorul este fara niciun dubiu persoana potrivita pentru a spune aceasta poveste. Autenticitatea si sinceritatea povestii se simt si cred ca e un film care i-ar bucura pe toti cei ce iubesc natura.”, a declarat Matei Truta, co-fondator August Film.


Este al 3-lea lungmetraj regizat de Liviu Marghidan, dupa Strajerii (2018) si Strajerii Deltei (2021), ambele dedicate celor mai tineri dintre cinefili, aducând in prim plan, pe lânga aventuri si peisaje spectaculoase, lectii constructive despre responsabilitate si ecologie.


Scenariul filmului este scris de Alexandru Popa, cu participarea lui Liviu Marghidan, in timp ce Ruxandra Flonta (Început; Pororoca; Mo) este producatoarea filmului. Mircea Valentin este directorul de imagine, iar Tudor D. Popescu (Câteva conversatii despre o fata foarte inalta; Mo; Urma; Taximetristi) semneaza montajul, in timp ce Ștefan Dragusin si Alexandru Dumitru s-au ocupat de sunet. Muzica originala este compusa de Alin Zabrauteanu, artist cunoscut pentru mai multe proiecte ale scenei muzicale independente din România, printre care Omelette, Jazzadezz, Kepler not Kopernicus si Balkan Taksim.


Mai multe detalii despre lansarea in cinema si proiectiile speciale in prezenta echipei vor fi anuntate in curând.


***

Castelul Craitei este produs de Scharf Film Production, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Televiziunii Române.

Finantatori: Sarantis – House of Media, Asevi, Zizin si Kandia Dulce

Distribuit de: August Film

Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media: Radio România Cultural, Adevarul, Global Info, Observator Cultural, Films in Frame, Zile si Nopti, Cinemap, IQAds, AGERPRES, Ziarul Metropolis, CineFan, MovieNews, LiterNet, AaRC, HAPP.ro, Metropotam, MunteanuRecomanda, Cinefilia, #DeMilioane, SuntParinte.ro

***

Mai multe noutati vor fi postate pe pagina de Facebook precum si pe pagina de Instagram. Mai multe informatii: https://augustfilm.ro/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu