characters characters

Sunt deschise inscrierile pentru bursa FLEX 2020-2021

04 septembrie 2019    |   577 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Bursele Flex 2020
Ambasada Statelor Unite in Romania, alaturi de Consiliile Americane pentru Educatie Internationala si de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice invita liceeni cu cetatenie romana sa participe in programul FLEX 2020-2021.

Programul de schimb de experienta FLEX este finantat de catre Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii si isi propune sa ofere liceenilor din Romania ocazia de a trai in cadrul unei familii americane si de a studia intr-un liceu american pe parcursul anului academic 2020-2021. Participarea in Programul FLEX, aflat acum la al 5-lea an de existenta in Romania este GRATUITA. În anii de implementare, FLEX Romania a oferit bursa catre zeci de liceeni romani din mai multe judete ale tarii iar 35 dintre ei  se afla in acest moment in Statele Unite ale Americii, in state precum Washington, Texas, Colorado, California, Iowa sau Florida. Programul se adreseaza si liceenilor cu dizabilitati, in generatia recenta trei dintre bursieri fiind tineri cu diverse dizabilitati.

Ce este programul FLEX?

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite in 1992 iar acum se afla in cel de-al 27 lea an de existenta. Programul presupune un an intreg de schimb de experienta pentru tinerii liceeni, in Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este sa promoveze intelegerea reciproca intre cetatenii Statelor Unite si tarile din regiune, pentru ca liceenii sa invete mai multe despre SUA si sa le prezinte americanilor tarile lor de origine. În 2020-2021, la nivel global, aproximativ 900 de liceeni vor invata in SUA in cadrul programului FLEX.

Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane si va studia intr-un liceu american, avand toate costurile acoperite prin program. La intoarcerea inRomania, anul de liceu petrecut in SUA poate fi recunoscut si echivalat.

Criterii de eligibilitate: Competitia este deschisa liceenilor care indeplinesc urmatoarele conditii cumulative:

 • au cetatenie romana;
 • sunt nascuti intre 15 iulie 2002 si 15 Iulie 2005;
 • sunt actualmente in clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
 • studiaza engleza in liceu;
 • indeplinesc criteriile pentru a obtine viza SUA si nu au stat in SUA mai mult de 3 luni in ultimii 5 ani.

Aplica online pana pe 17 Octombrie 2019 aici


*Sursa: AmericanCouncils.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu