characters characters

Bucuresti - Cartier De Vara: Teatrul Itinerant Tandarica

23 iunie 2010    |   516 vizualizări

„Teatrul pentru toti”


Teatrul de Animatie Tandarica impreuna cu Comisia Cultura a Consiliul General al Primariei Municipiului Bucuresti a initiat proiectul Teatrul Itinerant Tandarica, din dorinta de a patrunde in zone lipsite de acces la cultura, de a le oferi si celor mai defavorizati posibilitatea de a intelege si asimila valorile general umane si de a avea acces la marea dramaturgie clasica si universala.


Teatrul de Animatie Tandaric
a
si-a propus implementarea proiectului cultural „Teatrul pentru toti” prin achizitionarea unei structuri mobile ce va funtiona sub denumirea „Teatrul Itinerant Tandarica” si dezvoltarea si reinventarea notiunii de teatru itinerant cu o stagiune aproape permanenta (aprox. 5 luni pe an, din luna mai, pana in luna septembrie).


Conform unui studiu de piata referitor la anul 2009, numarul copiilor intre 3 si 9 ani – publicul tinta al spectacolelor pentru copii ale Teatrului de Animatie Tandarica - a fost de 92133. In urma raportului Departamentului de Organizare Spectacole Tandarica cifra totala de bilete vandute exclusiv copiilor in 2009 este de 79634, ceea ce inseamna ca teoretic, 86,44% din copii cu varsta mentionata mai sus au fost spectatorii nostrii. In practica, insa, majoritatea spectactorilor copii au vazut cel putin doua reprezentatii, astfel procentul celor care au avut sansa unei astfel de experiente se reduce la jumatate, adica la 43,22%.


Proiectul cultural „Teatrul pentru toti” se va realiza in cadrul structurii mobileTEATRUL ITINERANT TANDARICA” si va beneficia de colaborarea Teatrului Metropolis care va sustine spectacole de teatru ce au drept public tinta: adolescentii si adultii.


Structura „Teatrul Itinerant Tandarica” are o caracteristica importanta si anume, felul unic in care raspunde, ca un ansamblu unitar, nevoilor spectacolului, fara nicio disfunctionalitate la nivelul elementelor sau al intregului sistem. Cu resurse limitate si usor adaptabile, sistemul reconstituie un cadru in care actul artistic performant se poata desfasura cu inalt profesionalism.

Traditia locala si europeana a teatrelor itinerante este aproape inexistenta. De altfel, la nivel european, nu exista o astfel de structura, cu destinatie initiala/originara de teatru, cu mecanica si sceno-tehnica specifica.

Proiectul cultural „Teatrul pentru toti”, prin „Teatrul Itinerant Tandarica” se va opri in parcuri, langa scoli, din primavara pana in toamna si in acest fel se vor putea atrage noi categorii de spectatori care nu au fost niciodata la teatru si, astfel, vor putea sa-si dezvolte gustul pentru teatru, pentru cultura.

Proiectul cultural „Teatrul pentru toti” trebuie sa fie un bun al tuturora, un distribuitor de cultura, indiferent de pregatire si statut social, deoarece, inca de la inceputurile lui, actul teatral se practica si in amfiteatre, dar si pe strada unde receptivitatea era mai mare.

La varste fragede, vizionarea unui spectacol de animatie are atat un scop educativ, terapeutic, de socializare, dar este si un prilej de descoperire a reprezentarii unei lumi magice, lumea povestilor animate. Aceasta activitate sociala a copilului nu poate fi inlocuita de altceva si de aceea Teatrul Itinerant Tandarica vine ca o ocazie speciala oferita celor mici si nu numai.


Teatru Itinerant Tandarica isi va incepe functionarea din data de 29 iunie 2010 si va fi amplasat pentru inceput in parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR, langa bisericuta de lemn).

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la 021 316 30 03 sau la contact@teatrultandarica.ro sau puteti vizita site-ul www.teatrultandarica.ro .

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu